Vastlakuu Eesti Vabaõhumuuseumis

27.01.2015
Talvehooajal ootame külastajaid igal päeval kell 10-17. Avatud on muuseumi park, käsitööpood, Kolu kõrts, Lau külapood, Kuie kool, Härjapea ja Sepa talud. Olenevalt lumeoludest saab sõita kas saani või hobuvankriga.

1. veebruaril tähistame küünlapäeva. Küünlapäev on esimene varakevadine naistepüha, kus naised tööde vahepeale lõbutseda tohtisid ja punaseid jooke mekkisid. Valmistada saab lambarasvast küünlaid, meisterdada küünlasirme ja purgist küünlahoidjaid. Kolu kõrtsis esinevad rahvatantsurühmad Harku Harakad ning Tammed ja Toomed. Kolu kõrts pakub küünlapäeva toite.


6.–8. veebruaril küpsetatakse Härjapea talus leiba. Reede pärastlõunal panevad perenaised käärima juuretise, laupäeva hommikul sõtkutakse tainast, pühapäeval saab maitsta hääd rukkileiba!

7. veebruaril toimub juba üheteistkümnes Vana maamaja päev, kus vanade majade omanikud räägivad, mis väärikas majas elades juhtuda võib ja kuidas sellega toime tulla. Oma kogemusi jagavad teiste hulgas ajakirja Maakodu konkursi "Kauneim maakodu" nominendid ja võitja. Lisaks saab tutvuda algatuse "Maale elama" tegemistega.

15. ja 17. veebruaril peame vastlapäeva! Tutvuda saab vastlakommete ja –mängudega, süüa seajalga ja vastlakuklit, meisterdada ja vuristada vastlavurri. Tuulikute mäel saab lasta pika vastlaliu, see toob linaõnne ja annab punased põsed. Sobivate ilmaolude korral saab sõita jääkaruselliga, piltmõistatuste rada paneb proovile silmateravuse. Vastlatralli lõpetab 17. veebruaril peoõhtu Kolu kõrtsis, kus saab lustida nagu vanal külapeol kunagi.

24. veebruaril tähistame Eesti Vabariigi 97. aastapäeva. Valmistame 1930. aastate piduroogasid ja õpetame, kuidas katta peolauda, meisterdame kaunistusi ja murrame pead eesti ajaloo teemal.

6.–8. ja 20.–22. veebruaril õpetab käsitöömeister Taimi Puus Lau poe õmblejanna toas pitside heegeldamist käterättidele ja laualinadele. Õpitoas osalemiseks palume registreerida telefonil 53 451 660. Osalemine muuseumipiletiga.

Muuseumi käsitööpoest leiab suures valikus huvitavat ning teemakohast kaupa. Pakume küünlaid, soojasid käpikuid-sokke-mütse, taimeteesid, ja palju muud. Külastajaid ootab ka Lau külapood, kust saab osta 1930. aastate stiilis unikaalset kaupa. Naistekuu puhul leiab külapoest punast jooki, mis teeb põsed terveks aastaks ilusaks punaseks.

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv