Hullu Teadlase veebruarikuu eksperimendid on pühendatud puuviljadele, kõige suurematele sõpradele, kuu faasidele ja paberile

02.02.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele. 7., 14. ja 28. veebruari eksperimendihommikud toimuvad Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis, 21. veebruaril on kõik aga oodatud eksperimendihommikule Tartu tähetorni (Lossi 40).


7. veebruaril on teemaks puuviljad. Saame teada, milliseid vitamiine leidub puuviljades ja pistame mõned neist ka suhu. Uurime, miks ei kasva Eestis banaanid ega apelsinid. Avastame, mis on imemarjad ja mis neis imelist on.


14. veebruaril räägime kõige suurematest sõpradest. Uurime, kust on sõbrapäeva tähistamise traditsioon alguse saanud, millised on erinevate maade kombed sel päeval ja meisterdame sõpradele toredaid üllatusi. Sõbrapäeva eksperimendihommikul saavad kaks sõpra osaleda ühe hinnaga.

21. veebruaril uurime kuu faase. Tartu tähetornis toimuval eksperimendihommikul saame teada, mis juhtuks, kui Maal ei oleks Kuud. Uurime, millal tekib kuuvarjutus ning kuidas on tõus ja mõõn seotud Kuuga.

28. veebruaril on teemaks paber. Uurime, kuidas valmistatakse paberit ja saame teada, mis on vanapaber. Proovime paberilehest läbi minna ja katsetame, kas paberit kui hästi süttivat materjali saab tulekindlaks muuta.

Alates veebruarikuust on kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €. Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab alates veebruarist kõigile 2 €.


Lisainfo: hull.teadlane@ut.ee
www.muuseum.ut.ee
www.hullteadlane.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv