Tartu Ülikooli kunstimuuseum kutsub ikoonimaali õppima

11.02.2015
Sel kevadel toimub Tartu ülikooli kunstimuuseumis ikoonimaali kursus, mille käigus õpetatakse ikoonimaali tehnikat ning selgitatakse ikonograafia traditsioone. Kursus sobib nii algajatele kui ka juba vilunumatele ikoonimaali huvilistele.

„Ikoonimaali tehnika on väga spetsiifiline ning sellel on omamoodi võlu. See nõuab hoopis teistsugust lähenemist kui tavapärane kunsti loomine ning paneb tegija proovile. Kuid tulemus on kindlasti seda väärt,“ räägib kursuse juhendaja Külli Valk.


Iga osaleja loob kursuse jooksul eeskujujoonise järgi ühe ikooni, mille valmistamisel kasutatakse ikoonimaali traditsioonile vastavaid looduslikke materjale. Osalejad saavad juba eelnevalt ettevalmistatud ja krunditud puutahvlid, millele maalitakse munatempera värvidega. Maalimise protsessis järgitakse ikoonimaali tavasid.

Kursus sobib nii algajatele, kui ka neile, kes on juba varasemalt ikoonimaaliga tutvust teinud. Kursus sobib hästi ka enesetäiendamiseks näiteks kunstiõpetajatele ning kunsti- ja kultuurivaldkonnas töötavatele inimestele.

Ikoonimaali kursuse juhendaja on Tartu Ülikooli kunstimuuseumi ikoonikoguhoidja Külli Valk, kes on ikoonimaali õppinud Helena Hirvoneni, Sirje Sääre ja Nikita Andrejevi juures.

Kursus on osa õigeusu ikoonitraditsiooni tutvustava näituse „Ikoonide inimlik ja jumalik maailm“ eriprogrammidest ja toimub neljal korral: 14. märts, 4. aprill, 18. aprill ja 2. mai kell 11.00-16.00.
Osalustasu on 150 eurot, kõik materjalid on hinna sees.

Oodatud on kõik huvilised!

Lisainfo:
Külli Valk
näituse kuraator
tel 737 5384
kulli.valk@ut.ee
www.kunstimuuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv