Ebaharilik ekskursioon-etendus kutsub seiklema läbi Tartu Ülikooli ajaloo

12.02.2015
20.veebruaril kell 18.00 toimub Tartu Ülikooli peahoones rahvusvahelise giidide päeva puhul ekskursioon-etendus „Aeg ja Tarkuse Tempel“, mis viib osalejad seiklema läbi põnevate ülikooli peahoone ruumide.

Ekskursioonil tutvutakse ülikooli peahoonega ning sellega seotud värvikate lugude ja tegelastega. „Võtmetegelaseks on Aeg, mis meie loos käib üles ja alla, ehk et kõik, mis kunagi on aset leidnud või on aset leidmas, see toimub olevas hetkes - siin ja praegu,“ räägib ürituse üks korraldajatest, giid Tiina Auling. „Eksursioonile tulnutele saavad osaks üllatuslikud kohtumised peahoone legendaarse uksehoidja Friedrich Siimoniga, arhitekt Krausega, rektor Parrotiga, Muusaga ning veel nii mõnegi teise tegelasega.“

Ekskursiooni korraldavad Tartu Ülikooli kunstimuuseum ja Eesti Kutseliste Giidide Ühing ja see toimub juba 2. aastat. Üritusega tähistatakse rahvusvahelist giidide päeva.

Ekskursioon kestab 1,5 tundi ning kogunemine toimub TÜ peahoone fuajees kella all.
Piletid hinnaga 1 € saab soetada enne algust kohapealt.

Giidide ametipäeva tähistamist alustati 21. veebruaril 1985. aastal Ülemaailmne Giidide Organisatsioon (WFTGA) poolt. Eestis on seda tähistatud alates 1994. aastast. Giidide ametipäeval korraldatakse erinevaid ekskursioone erinevates Eesti linnades, kuhu on oodatud kõik huvilised. Talv pakub ekskursioonideks erilisi võimalusi siseruumides.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv