Viimane võimalus registreerida! Laupäeval algab ikoonimaalikursus

10.03.2015
Tartu ülikooli kunstimuuseum pakub sel kevadel ikoonimaali kursust, mille käigus selgitatakse ikonograafia traditsioone ning õpetatakse ikoonimaali tehnikat. Kursuse läbinud saavad Tartu ülikooli täiendusõppekursuse tunnistuse mahus 1,5 EAP-d.

Ikoonimaalikursuse eesmärk on tutvustada osalejatele kanoonilist ikoonimaali, selle tausta ja traditsioone. Lisaks arendada praktilist tempera maalitehnika kasutamist ja ikoonimaali oskust. Kursus koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast, mille käigus tutvustatakse ikoonimaali kaanonit, traditsioone, värvisümboolikat ja temperamaali tehnikat. Kursuse fookus on praktilisel osal, mille käigus omandatakse ka teoreetilisi teadmisi.

Ikoonimaalikursus algab sissejuhatava osaga ja igal korral toimub ka praktiline töö. Iga osaleja valmistab kursuse jooksul eeskujujoonise järgi ühe ikooni, mille valmistamisel kasutatakse ikoonimaali traditsioonile vastavaid looduslikke materjale. Maalimise protsessis järgitakse vana vene ikoonimaali tavasid. Lisaks kohapeal toimuvale õppetööle tutvutakse iseseisvalt ikoonialase kirjandusega, et täiendada ja kinnistada omandatavaid teadmisi. Lisaks saavad kursusele registreerunud osaleda ikooniteemalistel kunstikolmapäevadel ning tutvuda näitusega "Ikoonide inimlik ja jumalik maailm".

Kursuse hind on 150 eurot (saab tasuda ka osamaksetena) ja sisaldab kõiki praktiliseks tööks vajalikke materjale.

Auditoorne töö toimub:
14.03 11.00-16.00 Sissejuhatus ikoonikunsti, praktiline töö
04.04 11.00-16.00 Jumalaema ikoonide ikonograafia, praktiline töö
18.04 11.00-16.00 Värvisümboolika ja kaanon, praktiline töö
02.05 11.00-16.00 Kokkuvõte, praktiline töö

Registreeri kursusele!

Lisainfo:
Külli Valk
näituse kuraator
tel 737 5384
kulli.valk@ut.ee
www.kunstimuuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv