Hullu Teadlase aprillikuu eksperimendid on pühendatud munadele, Marsile, värvidele ja õhule

31.03.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele. 4. ja 25. aprillil toimuvad eksperimendihommikud Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis, 11. aprillil on kõik oodatud eksperimente uudistama Tartu tähetorni (Lossi 40) ning 18. aprilli Tartu Ülikooli kunstimuuseumisse (Ülikooli 18).

4. aprillil on teemaks püha muna. Uurime, kust on saanud munade värvimise traditsioon alguse, miks nimetatakse munapühasid ka lihavõteteks ning miks tuli sel ajal vara tõusta. Saame teada, mida põnevat munadega lisaks värvimisele veel teha saab ehk teeme vahvaid katseid munadega.

11. aprillil räägime Tartu tähetornis planeedist Marss. Saame teada, mille poolest erineb Marss teistest plaanidest ning miks ta on punaka värvusega. Uurime Marsi-majasid, millega on seotud ka Tartu Ülikooli teadlased ja proovime endale ise käepäraste vahenditega väikest Marsi-maja teha.

18. aprillil avastame Tartu Ülikooli kunstimuuseumis värvide maailma. Uurime erinevaid aineid, millest värve tehakse ja avastame värvide tähendusi. Saame teada, mille poolest erineb inimeste ja loomade nägemine ning miks mõned inimesed ei näe kõiki värve.

25. aprilli teemaks on õhk kui gaaside segu. Saame teada, millest koosneb õhk ning mille poolest erinevad gaasid tahketest ainetest. Uurime, milliseid gaase leidub looduses ja teeme põnevaid katseid.

Kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel on võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €.
Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab alates veebruarikuust kõigile 2 €.

Lisainfo: muuseum.ut.ee / hullteadlane.ut.ee / hull.teadlane@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv