Omapolku-rühma näituse "Meeled"

07.04.2015
Neljapäeval, 9. aprillil kell 17 avame uue näituse „Meeled“ Omapolku-rühmalt, kuhu on kaasatud kunstihuvilised arengupuudega noored. Tundemeeli käsitletakse video, fotode, helikunsti, maalide, joonistuste ja esituskunsti abil.

Videoteoseks on kvintett ehk heliteos viiele häälele – tegemist on üheaegselt nii heliteose kui ka selle salvestamisel loodud videoga. Osaliselt improviseeritud teosel on algus ja lõpp. See koosneb metronoomi lihtsast tiksumisest ja juhuslikest eri kõladega häältest. Fotode keskmes on tasakaalumeel ja selle käsitlus. Maalidel on kujutatud autoportreesid. Need on loodud paaridena: ühe maali aluseks on esimene beebifoto ning teise puhul praegust hetke kajastav pildistamissituatsioon. Maalipaari vahel tekib kaar. Loomulikkus on eesmärgiks mõlemas sarjas.

Omapolku (tõlkes oma rada, tegutseb aastast 2002) on Tampere MTÜ, mis korraldab töö- ja päevategevusi kujutavast kunstist huvitatud arengupuudega noortele. 2014. aasta sügisest alustati erilise galeriitööga Ritvamarja Rantala juhtimisel. Selle jaoks üüriti tööruum Tampere kunstiseltsi ülalpeetavas Takahuhti kunstikeskuses, kus töötavad iganädalaselt ka mitu Tampere elukutselist kunstnikku. Omapolku-rühma kuuluvad Linnea Meuronen, Jussi Aalto, Johanna Mäkinen, Samuli Laurila, Lasse Rinne ja Ritvamarja Rantala.

Näitus on loodud koostöös Jyri Pitkäneniga. Jyri Pitkänen (s 1979) on Tampere kunstnik, kelle tööd lähtuvad enamasti fotodest, ehkki tööde hulgas on ka video- ja performance-kunsti ning ühistööna projektide raames valminud kunsti. Pitkäneni töödes on käsitletud kodu- ja välismaad alates aastast 2004.

Tampere Maja galerii on avatud iga päev kell 9–18 aadressil Jaani 4, Tartu. Näituse külastamine on tasuta. Tere tulemast!



SA Tampere Maja
Jaani 4, Tartu 51007
+372 738 6300
+372 56 453 822
www.tamperemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv