Spordimuuseum ootab külla noori detektiive!

04.05.2015
Uus seikluslik muuseumiprogramm „Kuldne Lurich“ 3.-6. klassi lastele.
Eesti Spordimuuseumi hea sõber, kirjanik Mika Keränen kirjutas hiljuti haarava raamatu “Kuldne Lurich”, mis leidis kiiresti sooja vastuvõtu. Nagu ilmselt paljud teavad, olid selle seiklusliku loo peategelasteks noored Supilinna detektiivid, kes otsisid spordimuuseumis kaduma läinud kuldset Georg Lurichi kuju. Nüüd kutsub ka Eesti Spordimuuseum ise seiklushimulisi klasse külla ja pakub noortele detektiividele võimalust oma oskused proovile panna. Kas muuseumist võib leida veel peidetud varandusi? Kas tõesti on kusagil varjul üks salapärane laegas? Kas suudate leida tee selleni? Ja lõpuks – kas suudate lukustatud laeka avada?

Seikluslik jaht saladuslikule aardelaekale on suunatud 3. – 6. klassi lastele, kestab umbes tund kuni poolteist tundi ja pakub võimalust kogeda veidike ajaloohõngu ning seigelda keskaegsete müüride vahel. Mäng pole sugugi ohtlik, kuid see-eest tulvil salapära ja mõistatusi – tuleb lugeda salakirja, lahendada nuputamisülesandeid ning otsida peidupaikadest üha uusi juhtnööre, et õigelt teelt mitte eksida.

Seejuures pole ka üldse oluline, kas raamat “Kuldne Lurich” on läbi loetud või mitte. Küll aga saavad põneva otsimismängu ajal vastuse mitmed küsimused, mis raamatut lugenud lapsi ehk senini kummitavad… Kas tõesti on olemas salakäik Toomemäele? Kas muuseumis on Lurichi kuju tegelikult olemas? Kas see on kullast? Kuidas kaitseb muuseum oma varandusi pahatahtlike eest? Kas salasilm jälgib ikka kõike ja kõiki? Mis hakkab muuseumis juhtuma siis, kui tööpäev on lõppenud ja uksed on sulgunud?

Lisaks otsimis- ja leidmisrõõmule saab iga osaleja aimu sellest, kes oli jõumees Lurich tegelikult ja miks temast nii palju räägitakse, kuidas sai alguse spordilugu Eestis, milline nägi välja atleedi argipäev ning kas tõepoolest oli Eestimaa täis tugevaid jõumehi, kelle oskused ja ramm hämmastasid kogu maailma. Pärast aardejahi lõppu pakume huvilistele võimalust aga oma energiat kulutada ka treeningseadmetel, mida vana aja atleedid endale ette kujutada ei osanudki.

Muuseumiprogrammi hind on 3 eurot õpilase kohta ning see võimaldab ka tasuta sissepääsu muuseumi näitustele.

Lisainfo ja registreerimine: rita@spordimuuseum.ee või telefonidel 730 0752 või 56 910 997.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"tore mulle meeldbs (5.0)" Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv