Matti Kuroneni näitus „Tähetunnid“

02.06.2015
Reedel, 5. juunil kell 17 avatakse Matti Kuroneni näitus „Tähetunnid“. Kuronen (s. 1959) on Tamperes elav maalikunstnik, kes on kasutanud eri tehnikaid ja materjale kujutavas kunstis. „Kui ma ei ole leidnud midagi uut, on materjal/tehnika vahetunud lihtsasti uue vastu,“ põhjendab kunstnik.

Eelmisel isikunäitusel 2014. aastal kasutas kunstnik materjalina valget täitevatti. Teoseks oli suur installatsioon, mis loodi inspireerituna soomlaste suhtest alkoholiga ning Soome ebaõnnestunud alkoholipoliitikast. Terve aasta jooksul kogus Kuronen alkoholipoliitikat kajastavaid artikleid ja töötas nendega. Tampere Maja näituse tööde materjal on vahetunud kergest vatist raskeks betooniks. „Tampere Maja näitusel esitlen betoonist reljeefe,“ täpsustab kunstnik. Teostes on kajastatud erinevaid lugusid, ehkki lähtekoht on kõigis ühine – alkohol. Alkohol seostub alati inimeste rõõmude ja muredega, elu võib tegelikkuses tunduda raske. Kunstis on võimalik käsitleda sellist rasket teemat läbi huumori. „Masendavast teemast saab nii meelt ergutav,“ muigab kunstnik oma näitusele mõeldes.
Kuronen on õppinud Pirkkala ja Kankaanpää kunstikoolis. Ehkki Tampere Majas toimub tema 21. isikunäitus, on see esimene väljaspool Soomet. Kuroneni praegune stiilisuund on musta huumoriga vürtsitatud naivism.

Tampere Maja galerii on avatud iga päev kell 9–18 aadressil Jaani 4, Tartu. Näituse külastamine on tasuta. Tere tulemast!

SA Tampere Maja
Jaani 4, Tartu 51007
+372 738 6300
+372 56 453 822
www.tamperemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv