Hullu Teadlase juunikuu eksperimendid on pühendatud mõõkadele, gravitatsioonile, mõõtmisele ning kosmosele ja rakettidele

05.06.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele.
6., 13. ja 20. juunil toimuvad eksperimendihommikud Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis, 27. juunil on aga kõik oodatud eksperimente uudistama Tartu tähetorni. Ilusa ilmaga toimuvad eksperimendihommikud värskes õhus!

6. juunil on teemaks mõõgad. Uurime mõõkade ajalugu ning saame teada, miks ja kuidas üliõpilased duelle ehk kahevõitlusi pidasid. Valmistame ka ise mõõkasid ja osaleme duellis.

13. juunil räägime gravitatsioonist. Saame teada, mis on gravitatsioon ning kuidas see on seotud keha massiga. Teeme katseid Toomemäe kõrgeimates kohtades.

20. juunil võrdleme liitrit ja pinti. Uurime, milliseid mahuühikuid maailmas kasutatakse, mõõdame esemete ruumala ja teeme katseid erinevate anumatega.

27. juunil uurime kosmost ja rakette. Tartu tähetornis toimuval eksperimendihommikul saame teada, millega tegelevad kosmonaudid ja astronaudid ning uurime, kuidas töötavad kosmoseraketid. Teeme ise pudelirakette ja proovime neid õues lennutada.


Kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel on võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €. Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab kõigile 2 €.

Lisainfo: www.muuseum.ut.ee / www.hullteadlane.ut.ee/ hull.teadlane@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv