Hullu Teadlase juulikuu eksperimendid on pühendatud äikesele ja elektrile, mõõtmisele, leiutistele ning vulkaanidele

06.07.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele.

4. ja 18. juulil toimuvad eksperimendihommikud algusega kell 11 Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis, 25. juulil on kõik oodatud eksperimente uudistama Tartu tähetorni.
11. ja 12. juulil toimub Toomemäel aga Teaduslinn, kus mõlemal päeval saab tasuta eksperimentidel osaleda kell 12.30, 13.30, 14.30 ja 15.30.

Kõik suvised eksperimendihommikud toimuvad ilusa ilma korral õues.

4. juulil on teemaks äike ja elekter. Saame teada, kuidas tekib äike, uurime, mis on ühist äikesel ja elektril ning proovime ise kõuekõminat tekitada.

11. ja 12. juulil, Teaduslinna ajal, räägime mõõtmisest. Uurime erinevaid mõõtmisvahendeid, mõõdame inimese reageerimiskiirust ja katsetame Toomemäe puude kõrguse mõõtmist silmade abil. Eksperimendid toimuvad mõlemal päeval kell 12.30, 13.30, 14.30 ja 15.30.

18. juulil on teemaks leiutised. Uurime, millised on maailma ajaloo kõige kuulsamad leiutised. Saame teada, millise leiutisega said tuntuks vennad Wrightid ja proovime ka ise leiutajateks hakata.

25. juulil uurime vulkaane. Tartu tähetornis toimuval eksperimendihommikul saame teada, kui palju on maakeral vulkaane. Uurime, kas kõik vulkaanid purskavad ning teeme ise veealuse vulkaani.

Kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel on võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €. Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab kõigile 2 €.


Lisainfo: www.muuseum.ut.ee /www.hullteadlane.ut.ee/ hull.teadlane@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv