Teaduslinn tutvustab Eesti teadlaste saavutusi ja arutleb teaduse rolli üle ühiskonnas

10.07.2015
11. ja 12. juulil ootab Tartu Ülikooli muuseum kõiki Toomemäele, kus Tartu Hansapäevade „Juubeldavad Hansapäevad“ raames toimub taas Teaduslinn. Tartu ajaloolisesse südamesse kerkiv teaduslinnak tutvustab uusimaid teadusavastusi ning kutsub teaduse olulisusest kaasa mõtlema arvamuskohvikusse.

Teaduslinna keskmes on sel aastal Struve geodeetiline kaar, millel täitub 10 aastat UNESCO maailmapärandi nimekirja kandmisest. Struve geodeetiline kaar on Tallinna vanalinna kõrval ainukene Eestis asuv objekt, mis UNESCO maailmapärandi nimekirja kuulub.

Lisaks saab Teaduslinnas näha roboteid ja neid ka ise ehitada, tutvuda marsimaja projektiga, uurida, mis ontehislihased, kuulda lähemalt ME-3 bakterist, heita pilk tulevikus kasutatavatele korrosioonivastastele materjalidele, teha katseid oma ajuga, panna ennast proovile saate „Rakett 69“ ülesannete lahendamisel koos saates osalenutega ning palju muud huvitavat.

Uue algatusena on sel aastal Teaduslinnas avatud Arvamuskohvik, kus erinevate valdkondade teadlased arutlevad mitmesugustel teadusteemadel, kuid eeskätt just selle üle, kuidas teadus meid igapäevases elus aitab ning seda muudab. Arvamuskohvik avab uksed Tartu tähetorni aias ning sinna on oodatud kaasa mõtlema ja arvamust avaldama kõik, keda huvitab teadlaste panus ühiskonda.

Toomkiriku varemetesse püstitatakse ka traditsiooniks saanud Toomelava ning 10. juulist alustab varemetes Elektriteatri eestvedamisel tegevust Öökino, kus saab kolmel õhtul, 10.-12. juulil, algusega kell 23.59 nautida kaasaegset eesti filmikunsti.

Tartu Ülikooli muuseumi ajaloolises toomkirikus, toomkiriku torne, Tartu tähetorni ja Tartu Ülikooli kunstimuuseumi saab Teaduslinna ajal külastada 1 € sooduspiletiga.

Teaduslinna täpsem kava on üleval Tartu Ülikooli muuseumi kodulehel.

Teaduslinna toetavad Tartu Ülikool, Tartu linn ja Tartu Kultuurkapital.

Lisainfo:
Urmet Paloveer
programmijuht
tel 5665 7006
urmet.paloveer@ut.ee
www.muuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv