Hullu Teadlase septembrikuu eksperimendid on pühendatud koolile, molekulidele, müntidele ja kaladele

04.09.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele.
Septembrikuu esimene eksperimendihommik toimub 5. septembril Tartu Ülikooli kunstimuuseumis (Ülikooli 18) ja on pühendatud kooliaasta algusele. 12., 19. ja 26. septembri eksperimendihommikud toimuvad Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis.

5. septembri eksperimendihommiku teemaks on „Oh kooliaeg!“. Üheskoos valmistume uueks kooliaastaks: katsetame, kuidas tinti riietelt maha saada ja Hullu Teadlase stiilis õpikutele pabereid ümber panna. Meisterdame värvilisi järjehoidjaid ja märkmikke, kuhu kogu uue kooliaasta tarkus sisse mahub.

12. septembril uurime erinevate ainete molekule. Saame teada, kuidas teadlased väikseid osakesi uurivad ning teeme ise aatomite mudeleid.

19. septembril uurime münte ja räägime miks on kasutusel metallist raha. Saame teada, miks mündid aja jooksul tuhmuvad ning katsetame vaskmüntide puhastamist.

26. septembril on teemaks kalad. Saame teada, mille poolest erinevad kalad teistest loomadest ja kuidas nad vee all hingata saavad. Uurime erinevaid kalaliike ja meisterdame endale soomustega kala.

Kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel on võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €. Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab kõigile 2 €.


Lisainfo: www.muuseum.ut.ee / www.hullteadlane.ut.ee / hull.teadlane@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv