Tartu tähetorni astronoomialoeng tutvustab François Arago seiklusrikast elu

24.09.2015
Teisipäeval, 29. septembril kell 18.15 toimub Tartu tähetornis astronoomialoeng, kus sel korral räägitakse lähemalt François Arago elust. Ettekande peab Tartu Observatooriumi vanemteadur Tõnu Viik.
„François Arago oli prantsuse füüsik, geodeet ja astronoom, kes juba noorena sattus seiklustesse, mida teised ei koge kogu oma elu jooksul,“ tutvustab loengu teemat Viik. „Ta on vist ka ainuke teadusemees, kellest sai riigi peaminister.“

François Arago oli ka tihedalt seotud astrofotograafia ja just Päikese pildistamise alguspäevadega, mille tõttu sobib ettekanne hästi tähistama näituse „Päikesevarjutuse lummuses“ sulgemist 30. septembril.

Näitus „Päikesevarjutuse lummuses“ on Tartu tähetorni esimene ajutine näitus, mis avab läbi Tartu teadlaste ekspeditsioonikirjelduste, varjutuse lavastuse ning mitmete interaktiivsete eksponaatide selle lummava loodusnähtuse telgitaguseid. Näituse valmimist on toetanud Eesti Kultuurkapital, Eesti Teadusagentuur ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Kasuta kindlasti võimalust külastada viimaseid päevi avatud näitust ka Teadlaste Ööl või sellele järgneval nädalavahetusel!

Lisainfo:
Kadri Tinn
realia kuraator
Tartu tähetorn
tel 5330 2552
kadri.tinn@ut.ee
www.tahetorn.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv