Setu mihklipäev ehtsas setu talus

08.10.2015
10. oktoobril toimub Eesti Vabaõhumuuseumis juba kuues seto mihklipäiv - sel aastal esmakordselt õiges setu talus. Mais avatud uhke Vanatalo ootab kõiki külla, et koos seto leelotajate, pillimeeste, tantsijate, käsitööliste ja kogukonna esindajatega vabaõhupidu maha pidada.

Ürituse peakoordinaatori Elvi Nassari sõnul ootab laupäeval külastajaid üks korralik seto praasnik. “Õigeusklikud setud peavad mihklipäivä vana kalendri järgi 12. oktoobril. Mihklipäeva praasnikku pühitseti rikkaliku lauaga 2-3 päeva, sellele eelnes palvuste pidamine kirikutes või tsässonates (külakabelites). Üheskoos lauldes ja tantsides ehk kuljatades tähistati põllutööde ja karjaskäimise lõppu. Tuleval laupäeval on nii setudel kui ka tallinlastel võimalik vabaõhumuuseumis osa saada ehtsast seto praasnikust ehtsas setu talus,” rääkis Elvi Nassar.

Mihklipääva tegevused algavad Eesti Vabaõhumuuseumi Vanatalos kell 12. Saab maitsta seto sööki ja jooki, õppida leelolaulu ja kargust. Laulavad leelokoorid Tallinnast, Setomaalt, Põlvast ja Võrust. Muusikud esitavad rahvuslikke pillilugusid, toimub ka väike mihklilaat.

Muuseum tänab peo korraldajat, leelokoori Sõsarõ’, samuti kõiki lauljaid, pillimehi, käsitöölisi ja toetajaid!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv