Kõige ebamaisemad paigad Maailmas

08.10.2015
Maailm on suur ja täis uskumatult ilusaid ja hämmastavaid kohti. Siin on paar kohta, mis näevad välja nii ebareaalsed, et nende olemasolu on raske uskuda!
Kui Teie unistuseks on olnud kogeda ebamaist reisiseiklust on need paigad just sulle avastamiseks.



Hillieri järv, Austraalia

Maailmas on palju järvi, mis on mingil põhjusel tuntud. Hillieri järve kuulsus tuleneb tema kummalisest roosa värviga veest. Järv asub Austraalias Lääne-Austraalia osariigi lõunarannikul Middle’i saare kirdeosas. Hillieri järv on roosat värvi permanentselt. Vee värvus säilib ka siis kui seda nt pudeliga järvest kaasa võtta. Hillieri järve roosa värvi põhjus ei ole kindlat tõestust saanud, kuid üldiselt on piirkonna teiste roosakate järvede vee värvus tingitud järves elutsevate rohevetikataimede ja halobakterite poolt tekitatavast värvainest. Hillieri järves võib roosa värvusega vesi olla tingitud ka soolakoorikus elutsevatest punastest halobakteritest. Vaatamata ebatavalisele värvile ei ole teada, et Hillieri järve vesi inimesele halvasti mõjuks.

Zhangye Danxia rahvuspark, Hiina

Zhangye Danxia rahvuspark on tuntud oma ebaharilikku värvi ja haruldase kujuga kaljude poolest. UFO-d pole siiski neid värmimas käinud, vaid 24 miljoni aasta jooksul on liivakivi vorminud erinevad veed ja tuuled. Kaljud on värvunud erkroosast kollase ja roheliseni.


Roraima platoo, Lõuna-Ameerika

Roraima mägi on mägi Lõuna-Ameerika põhjaosas Pacaraima mägedes, Guajaana mägismaa kõrgeim mägi.
Mäe moodustab järskude seintega tasane kaljuplatoo, mille pindala on 31 km². Selle platoo piires asub ka koht, kus Guyana, Brasiilia ja Venezuela piirid kokku saavad. Umbes 80 protsenti platoost asub Venezuelas.

Jäätunud Baikal, Venemaa

Baikal on maailma vanim järv. Järve vanuseks hinnatakse umbes 25 miljonit aastat. Baikal on maailma sügavaim ja suurima mahuga mageveejärv. Jaanuari algusest maini on kristallselge veega järv jäätunud. Jääkamakad on tükiissinsit värvi.


Šokolaadimäed, Filipiinidel

Baholi saare keskkosas kõrguvad ümarate tippudega mäed asuvad nii korrapäraselt, et ekslikult võib arvata, et tegemist on inimkäte tööga. Nii see aga ei ole. Mäed kujutavad endast ümara kujuga lubjakivist pinnavorme, mis on kaetud puude ja taimkattega ning on saanud oma nime seele järgi, et looduslik taimkate muutud kuivaperioodil pruuniks – nagu sokolaadikommid.


Sahara Silm, Mauritania

Saharas asub kummaline ümmargune moodustis, mis on näha ka kosmosest. 40-kilomeetrise raadiusega rõngas on tekkinud 100 miljonit aastat tagasi. Tõenäoliselt on tegemist meteoriidikraatriga.


Chand Baori – Abhaneri, India

Grand Baori on treppkaev, mis asub Indias Abhaneri külas. Nikumbha dünastia kuningas Ghanada lasi selle ehitada 800-900 aastal pKr ja pühendas selle rõõmu ja õnne jumalannale Hashat Matale.

Tianzi mäed, Hiina

Udust püstloodis tõusvad looduslikud „pilvelõhkujad“ on moodustunud 380 miljonit aastat tagasi vee all. Sadade meetrite korgused sambad on kohati kaetud metsaga ja tõusevad püstloodis sügavast kanjonist. Marmorist kaljud on nii veidrad, et neid kasutati ka kuulsas ulmefilmis „Avatar“.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv