JÄÄKARU PÄEV TALLINNA LOOMAAIAS

26.02.2016
Laupäeval, 27. veebruaril algusega kell 12 tähistab Tallinna loomaaed rahvusvahelist jääkarupäeva: lapsi ootab seiklusretk, jääkaru projektist räägib Veronika Padar, kunstnik Tauno Kangro joonistab jääkarusid ja kuulutab välja jääkaru-teemalise joonistusvõistluse, esineb tantsutrupp Modus, kuulatakse Aleksei Turovski jääkarujutte ja matkatakse räätsadel Veskimetsas.

Kõik tegevused toimuvad õues jääkarude aediku juures ja ajakava on järgmine:
12.00 esineb tantsutrupp Modus, räägitakse jääkaru uuest kodust, kuulutatakse välja
jääkaru-teemaline joonistusvõistlus
12.40 räätsamatk ja lastele loomaaia-seiklus
13.40 Aleksei Turovski jääkaru jutud

Maailma suurimad maismaakiskjad elavad Tallinnas endiselt kitsastes oludes, kuid hea, et see ei takista neil ka uue polaariumi planeerimise ajal järglasi saamast. Praegu elab loomaaias kolm jääkaru – isane Nord, emane Friida ja nende kaheaastane poeg Nora. Direktor Mati Kaalu sõnul saab edukalt kulgeva projekti “Jääkaru uus kodu” tulemusena juba kevadel jääkarude uue maja ehitusega alustada. Siis on edaspidi lootust paljudel polaaralade asukatel, lisaks jääkarudele ka grööni muskusveistel, hüljestel, polaarrebastel, pinviinidel, lumekakkudel jt uude polaariumi kolida.

Keskkonnahariduskeskuses on kuni 4. aprillini avatud animalist Vitali Novikovi põnev skulptuurinäitus ja peresid ootab laste loomaaed. Kella 11-16 töötab keskuses ka Mõmmu kohvik, kus end sooja joogi ja söögiga kosutada.

Loomaaia kassad on avatud nii põhja- kui lääneväravas kella 9-15, siseekspositsioonid on lahti kella 10-16, loomaaed suletakse kell 17. Jääkarupäevale pääseb loomaaia piletiga.
Jääkarupäeva viib läbi Tallinna loomaaed koos Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga, toetab Kanuu.ee.

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv