Rein Meresaare ja Filipp Kazaki maalide näitus "Vana Tallinn läbi kahe kunstniku silmade" Tallinna Õpetajate Majas

25.05.2016
2. juunil kell 17.00 avatakse Tallinna Õpetajate Maja Kunstigaleriis (Raekoja plats 14) Eesti kunstniku Rein Meresaare ja Peterburi kunstniku Filipp Kazaki maalide näitus.

Rein Meresaar ütleb, et kahe kunstniku näituse korraldamise idee kujunes ajendatuna kunstifestivalist ’’Tallinna kunstituuled’’. Festival toimub sellel aastal juba kolmandat korda. Möödunud aastal osales ka Meresaare sõber ja noor kunstnik Peterburist Filipp Kazak.

Rein Meresaar
Rein Meresaar
Allikas: www.opetajatemaja.ee

Filipp Kazak on sündinud 1976. a toonases Leningradis. Maalikunst ja poeesia on ümbritsenud teda juba varasest noorusest. Tema loomingu peamiseks omapäraks on kõigutamatu elujanu. Kunstniku vaimustus paiskub lõuenditele energiliste kompositsioonide ja säravate natüürmortidena, ekspressiivsete portreede ja lüüriliste maastikena. Kunstnik on õppinud 2 aastat Milano kaunite kunstide akadeemias ja Peterburi riiklikus tööstuskunsti akadeemis monumentaalmaali, mille ta lõpetas 2006. aastal. Kunstnikul on oma stuudio Peterburis.

Rein Meresaare taieseid on kunstigalerii eksponeerinud mitmel korral. Enamus töid on valminud Rotermanni kvartalis, kus tal on oma stuudio-galerii ja kus ta korraldab ka kunstikursusi. Kunstnik ütleb, et tema loomingut inspireerib ja uuele elule äratab teda temast tänaval mööduvate ning tema juurde tulevate inimeste silmade sära.
2016. a toimuv Tallinna Õpetajate Maja näitus, on kujundatud kahe kunstniku taiestest. Mõlemaid kunstnikke on inspireerinud ja ajendanud fantaseerima Tallinna vanalinn. Filipp Kazak, viibides eelmisel aastal esimest korda Tallinnas, vaimustus vanalinnast niivõrd, et see inspireeris teda fantaseerima ja vanalinna maalima.

Filipp Kazak
Filipp Kazak
Allikas: www.opetajatemaja.ee

Näitus on avatud kuni 30.06.2016. Näitust saab vaadata E-R kl 9-17.30, L-P ja muudel aegadel, kui maja on sündmuste tõttu avatud. Info tel 615 5160.

Näituse korraldaja on Rein Meresaar.
Lisateave: tel 510 2994, rein.meresaar@gmail.com

Näituse kuraator: Marina Laidla, Tallinna Õpetajate Maja
Lisateave: tel 554 8860, marina@opetajatemaja.ee
Näituse sisuleht asub siin.
www.opetajatemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv