Viljandi Hansapäevad 2016

26.05.2016
3. – 5. juunil peab möödunud aastal rahvusvahelisi hansapäevi võõrustanud Viljandi jälle kohalikke hansapäevasid.
Tänavused Viljandi hansapäevad toovad linnatänavatele kogukondlikud ettevõtmised, kauplemise ja hulgaliselt põnevaid sündmusi.

Taas leiab aset nii oma inimeste kui külaliste südamed võitnud vanalinna kodanikuprojekt
Tule Õue!, mis seekord keskendub vanalinna tänavatele. Välja tullakse õpitubade, kohvikute, disaini- ja kunstituru, arutelude ja palju muuga.
Möödunud suvel Pikal tänaval, villa Rosenbergi aia tammel vaatajaid valguse, muusika ja luulega võlunud tegijad loovad uue projekti Kassisaba tänaval, mis kõigi jaoks peale suurimate vanalinna tundjate on unustusehõlma vajunud.

Hansapäevade rongkäik saab alguse 3. juuni õhtul kell 19 alguse Arkaadia aiast. Üheskoos liigutakse lauluväljakule, kus avatseremoonia järel toimub Viljandi lauluväljakul Viljandimaa Laulu- ja tantsupidu nimega "Rahvapidu" ning simman ansambliga Justament.
Et valgete juunikuu ööde nautimine õdusamaks muuta, hoiavad linna olemasolevad kohvikud ennast sellel õhtul oluliselt kauem lahti. Neile lisanduvad mitmed pop-up kohvikud ning kõik see kokku paneb aluse esimesele Viljandi kohvikuööle. Kohvikuöö algab kell 21 ning osalevad kohvikud kannavad sel hilisõhtul Kohvikuöö märki.

Laupäeval, 4. juunil läheb käima suur hansalaat, kuhu tavapäraselt on kogunenud parimad isetehtud ja kasvatatud kaupade müüjad tervest Eestist aga ka kaugemalt. Muuseumi hoovis kaubeldakse talutoodetega OTT-i taluturul.

Disainihuvilised on oodatud Kunsttükkide tänavale Kondase keskuse ees ja Sepa tänaval. Kirev kultuuriprogramm leiab aset lauluväljakul, raekoja pargis ja vanal heinaturul (Väike-Turu ja Kauba tänava ristumiskoht).

Lastele jagub lustimist Jaani kiriku ümbruses lastealal ja sealsamas vallikraavis tegutsevas taluloomaaias. Lisaks ootavad etendused kogu perele Teatrihoovis, mis asub Koidu seltsimajas. Etendusi saab näha ka Seasaare teatris ning samas on avatud ka Seasaare kõrtsi hoov.

Spordiprogramm koondub traditsiooniliselt Viljandi järve äärde, kus toimub ka Viljandi sõpruslinnade jalgpalliturniir. Järvelt ei puudu ka purjekad, mis rahvale lõbusõitu teevad.

Nendel ja suurel hulgal teistel Viljandi hansapäevade sündmustel saad silma peal hoida aadressil: hansa.viljandi.ee ja ürituse Facebooki lehel.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Viljandi, Viljandimaa

Viljandi, Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv