Tampere majas avatakse näitus "Tampere vaatenurgad"

28.06.2016
Tampere Majas (Jaani 4, Tartu) avatakse neljapäeval 30. juunil kell 17 kunstnikupaari B&C näitus „Tampere vaatenurgad“. B&C hääldatakse inglisepäraselt Be and see ehk „Ole ja näe“. Sellega rõhutakse olemise ja visuaalsuse tähtsust kunstnike töös. Kunstnikud esinevad ainult monogrammide M.L. ja E.N all. Monogrammide kasutamine pole salapärasuse taotlemine vaid seisukoha võtmine üldise eneseupitamise vastu.

Kunstnikud pildistavad väikseid detaile ja panevad nendest kokku oma teosed. „Pildid moodustavad kaleidoskoobitaolise terviku, nendest moodustuvad ootamatud tähelepanekud ning uued ruumid ja atmosfäärid hästi piiratud teemadest“, võtavad kunstnikud kokku. „Kutsume sündinud teosed Vaatenurkadeks.“

Näitusel on kaks sarja, milles mõlemas on tuntud Tampere vaated uuest vaatenurgast. „Tampere väiksed vaatenurgad“ -sari koosneb argipäeva ilu tähelepanekuist. „Kui jalutame linnas, paneme tähele väikseid, aga mitte alati ilusateks peetud detaile. Lähedalt pildistatud detailid moodustavad uued tervikud, kus tänavale kogemata pritsitud betoon kohtab prügikasti grafitiga või roostes post räägib katki läinud rattahoidjaga.“ Sarjas on kokku 12 teost.

Teine sari on „Tampere vaatenurgad“. Selles loob linna puhkeala kontrasti hoonestatud alaga. Vastu ootusi tekitab sõbralik loodus ähvardavama atmosfääri kui heitgaaside ja grafitite kooslus. „Kas mulje tekib sellest, et praegu tundub loodus ettearvatamatuna ja kardetavana kui efektiivselt planeeritud urbanistlik ümbruskond“, arutavad kunstnikud. Sarjas on 5 teost.

Kunstnikel on plaanis pildistada Tartus samasuguseid detaile ja koostada nendest näitust Tamperes.

Näitus jääb avatuks kuni 27. juulini. Tampere Maja galerii (Jaani 4, Tartu) on avatud iga päev kella 9 – 18. Sissepääs vaba.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv