Loodusmuuseumi näitus äratab digitaalselt ellu ürgsed mereelukad

16.01.2017
20. jaanuarist 2017 on Eesti Loodusmuuseumis avatud näitus „Müstiline ürgmeri“, mis kutsub Sind sukelduma ajarännakule Eesti ala merepõhja poole miljardi aasta tagustest aegadest tänapäevani, tutvustades rännaku jooksul nii Eesti alade liikumist, siin elanud taimi ja loomi kui kliimamuutusi.

Eesti on mereriik. Suure osa viimasest 600 miljonist aastast on Eesti ala olnud mõjutatud erinevate merede poolt ning seda ajalugu jutustavad sellest perioodist pärinevad settekivimid. Kas teadsid, et Baltika ürgmeri, mille keskmesse jäi ka Eesti ala, paiknes 600 miljonit aastat tagasi lõunapoolkeral? Ning et Eesti ala on katnud troopiline meri, kus elasid näiteks korallid ja meriliiliad?

Näitusesaali seintelt leiab fossiilide põhjal valminud videoinstallatsioonid, milles ärkavad ellu ürgsed mereasukad ning jutustavad nende elust, olust ja välimusest. Lisaks videoinstallatsioonidele leiab näituselt mitmemeetrised ürgsete mereelukate mudelid, mis näitavad, kui suureks kunagised veeasukad kasvada võisid. Nii näeb näitusesaalis näiteks 3 meetriseid nautiloide 2,5 meetrist meriskorpioni jt. Näitusel on väljas ka valik fossiile Loodusmuuseumi kogudest, sh käsijalgseid, koralle, tigusid, soontaimi, sammalloomi ja teisi põnevaid mereasukaid.

Näitus on Eesti Loodusmuuseumis avatud kuni 04.03.2018.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ideaalne lastega peredele. (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv