Nukuteatri Muuseum

Tallinn, Harjumaa

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"väga palju harivat, ja lõbusat, õuduste tuba, mis asus keldris oli vääääääga lahe (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Nukuteatri Muuseum / Tutvustus

NUKU muuseum on põnevate tehniliste lahendustega interaktiivne muuseum kogu perele.
Muuseum avati 7. märtsil 2010, pärast Eesti Nuku- ja Noorsooteatri (end. Eesti Riikliku Nukuteatri) aastakümnetepikkusi unistusi oma muuseumist, kuhu välja panna sajad ladudesse peitunud teatrinukud.

Muuseumi eesmärgiks on läbi kaasaegsete väljapanekute ja tehniliste lahenduste tutvustada nukuteatrit selle kõikides aspektides. Muuseum on osa Nukukunsti keskusest, kuhu kuuluvad veel Eesti Nuku- ja Noorsooteater ning teaduskeskus nukukunstialase raamatukogu ja videoteegiga. Seega pole muuseumi suunatud ainult lastele, vaid ka täiskasvanud kultuurihuvilistele, õppuritele, teatriprofessionaalidele ja nukukunstispetsialistidele nii Eestist kui välismaalt. Kompleksis, mis on koondunud ühisnime NUKU alla, asub veel ka rahvusvahelise nukuteatrite ühenduse UNIMA Eesti keskus.

Nukukunsti keskuse põhiosa moodustab teatrinukkude muuseum, mis tutvustab läbi nuku, sõna ja pildi külastajale nii Eesti kui maailma nukuteatrikunsti ajalugu. Ühe uuendusliku lahendusena kasutab muuseum iPhone’ist tuttaval multitouch-süsteemil põhinevaid infoekraane. Esmakordselt Eestis võetakse muuseumis kasutusele unikaalne QR-koodiga pilet, mis identifitseerib ja suunab külastajat vastavalt sihtrühmale ja neljale erinevale keelevalikule.

Põnevatest ruumidest ja uudsetest tehnoloogilistest võimalustest pungil interaktiivne nukumuuseum on kui suur andmebaas (nuku)teatrikunsti kohta Eestis. Avastamisrõõmu jätkub kindlasti rohkem kui üheks külastuskorraks!

Sissepääs Nuku- ja Noorsooteatri majast, Lai tn 1.

Nukuteatri Muuseum / Galerii

Saada e-mail

Uudised

Anna hinnang

Kommentaarid

Melissa
Hinnang: 5.0

väga palju harivat, ja lõbusat, õuduste tuba, mis asus keldris oli vääääääga lahe (19.05.2013)

Firma on seotud järgmiste tegevusaladega

Firma on seotud järgmiste ettevõtetega

Kõik, kes vaatasid "Nukuteatri Muuseum", vaatasid ka