Tartu Ülikooli muuseumi teeõhtul on teemaks hambumusanomaaliad

30.10.2014
11. novembril kell 17.15 toimub Tartu Ülikooli muuseumis Toomemäel taaskord teeõhtu teadlasega. Sel korral on külas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ortodontia dotsent Triin Jagomägi, kes räägib teemal "Hambumusanomaaliad - arenenud tsivilisatsiooni haigus".

Kirjanduse andmetel esinevad hambumusanomaaliad 35-95% lastest. Ortodontilist ravi on vaja nii funktsionaalsetel kui ka esteetilistel kaalutlustel. Kui hambakaarte funktsioon pole tagatud, siis võib tekkida rida probleeme nagu näiteks ebaefektiivne mälumine, hambagruppide ja liigese ülekoormus, mälumislihaste liigne pinge, valud kaela ja pea piirkonnas.

- „Teeõhtul räägime eelkõige hambumusanomaaliate kujunemisest ja mõtiskleme ennetamise võimaluste üle,“ tutvustab loengut Triin Jagomägi.

- Teeõhtu teadlasega on kõikidele huvilistele tasuta ning mõnusaks olemiseks pakutakse huvitava loengu kõrvale ka teed ja küpsiseid.

- Järgmine teeõhtu toimub 10. detsembril ning siis on külas EMÜ taimekaitse osakonna teadur Anne Must ning teemaks „Putukad lõhnade maailmas“.


Lisainfo: Urmet Paloveer, tel 737 5677, urmet.paloveer@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv