Isadepäeval saab avastada muumiate saladusi ja eksperimenteerida koos Hullu Teadlasega

05.11.2014
Allikas: www.muuseum.ut.ee
Isadepäeval, 9. novembril toimuvad Tartu Ülikooli muuseumis Toomemäel ja Tartu Ülikooli kunstimuuseumis põnevad perepäeva üritused. Osaleda saab lustakal eksperimendihommikul ning uurida palju huvitavat muumiate ja mumifitseerimise kohta.

Kell 11.00 ootab Hull Teadlane kõiki lapsi koos oma isade ja vanaisadega isadepäeva eksperimendihommikule Tartu Ülikooli muuseumisse Toomemäel. Sel korral on eksperimendi teemaks „Nagu isa suust kukkunud“. Eksperimendihommik on pühendatud kõigele, mis on seotud isade ja suudega. Saame teada, kellel loomariigis on kõige suurem suu, kuidas elevandile hambapastat teha ning milline keele osa tunneb kibedat maitset. Koos isadega meisterdame kinnastest lustakaid torupille.

Kell 11.00 - 14.00 saab Tartu Ülikooli kunstimuuseumis tutvuda kunstimuuseumi kogusse kuuluvate muumiatega, avastada mumifitseerimise saladusi ning meisterdada skarabeuseid. Vaatame, kuidas kaks iidset Egiptuse muumiat Tartusse on rännanud ja mida teadlased nende kohta välja on uurinud. Kõikidel väikestel ja suurtel on võimalus tutvuda mumifitseerimis-võtetega ning proovida oma käteosavust mini-muumiate mähkimisel. Hea õnne talismaniks saab igaüks endale meisterdada skarabeuse.

Perepäeva üritustele pääseb muuseumi meisterdamistoa piletiga, mis maksab 3 €.
Isadele ja vanaisadele on sissepääs tasuta!

Ühe piletiga pääseb nii Tartu Ülikooli muuseumisse Toomemäel kui Tartu Ülikooli kunstimuuseumisse.

Lisainfo:
www.muuseum.ut.ee
www.kunstimuuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv