Noortekeskus saab peagi ekstreemspordihalli

03.11.2005
Viljandimaa Noortekeskusel peaks suveks valmima rulluisutajatele, rulasõitjatele ja trikiratturitele mõeldud hall, kuid praegu pole veel teada, kuhu see täpselt tuleb.


Noortekeskus sai Riigikogus eelmisel kolmapäeval vastu võetud lisaeelarvega Viljandisse halli rajamiseks pool miljonit krooni. Juhataja Kalvi Kantsi sõnul on kõne all olnud mitu võimalikku asukohta, mille vahel valiku tegemisel saab määravaks peamiselt hind.

Raha seab piirid

Keskus on kaalunud Männimäe Statoili kõrval paikneva halli ostmist, kuid see on suhteliselt ebatõenäoline, sest omanik ei soovi hoonet mitte müüa, vaid välja rentida ning tema küsitav üür on noortekeskusele liiga soolane.

«Mulle isiklikult meeldiks see variant, sest nii saaks juba olemasoleva hoone ära kasutada,» rääkis Kants. «Seal on kõik kommunikatsioonid ja ruumid on väga korralikud, nii et halli võiks kohe käiku lasta.»

Teise võimalusena on arutusel juurdeehitis Männimäel asuvale kutsekooli hoonele, kus noortekeskus tegutseb. Kantsi sõnul on see variant kõige parem, kuid ka kõige kallim.

Olemasolevast poolest miljonist jääb uue halli ehitamiseks tõenäoliselt väheks, kuid teisalt tuleks selle ülevalpidamine odavam, sest ei peaks palkama eraldi inimest, kes ruumides korra järele valvaks.

«Viljandi Metalli juht Jaak Sulg lubas juurdeehitise umbkaudse maksumuse välja arvutada ja siis saame teada, kui palju see meie võimalusi ületab,» ütles Kants.

Juhataja pole linnavalitsusega lisatoetuse asjus läbi rääkima asunud just seetõttu, et ehituse maksumus pole veel teada.

Kui kumbki eelmainitud plaanidest ei teostu, ostetakse ekstreemsportlaste tarbeks tõenäoliselt mõni Vene ajal ehitatud kaarhall.

«See oleks kõige halvem valik, sest nende soojustamine on väga raske ning tuleb rajada eraldi asfaltpinnad,» lisas Kants.

Tulevaks suveks püsti

Noortekeskuse juhataja lubas, et hoolimata sellest, millise variandi kasuks otsustatakse, peaks ekstreemspordihall hiljemalt kevadel kasutajatele uksed lahti tegema. Kui õnnestub osta olemasolev hoone, läheks avamiseni kõigest mõni kuu.

«Viljandi noorte ekstreemsportlaste eestvedaja Holden Vides on juba teinud plaani, millised rambid ja trampliinid sinna tulevad,» lausus Kants. «Nende ehitamine läheb maksma umbes 50 000 krooni, mis on ülejäänuga võrreldes üsna väike summa.»

Noortekeskus laieneb

Lisaks ekstreemspordihallile saab keskus ruumi juurde kutsekooli majas. Praegu on seal noorte päralt 401 ruutmeetrit, millele peagi algava remondi järel lisandub 197 ruutmeetrit.

«Uues osas saavad endale ruumid mitmesugused ringid ning bändidele tehakse harjutamiseks eraldi korraliku heliisolatsiooniga tuba,» selgitas Kants.

Renoveerimiseks sai noortekeskus ligi 202 000 krooni Hollandi fondilt Oranje.

«Tänavu on noortekeskus oma projektidega toonud Viljandimaale umbes 900 000 krooni, millest 700 000 läheb ehitamiseks ja 200 000 eri ettevõtmistele,» rõõmustas juhataja.

ARVAMUS

Jaak Sulg,
Viljandi Metalli juhatuse esimees

Püüame leida sellise lahenduse, mille maksumus jääks riigi antud poole miljoni piiresse. Minimalistlikult lähenedes võib see õnnestuda küll.

Viljandi Metall tegeleb ekstreemspordihalli planeerimisega lihtsalt abistamise korras, ehitaja leitakse tõenäoliselt riigihankega.



Sakala

News archive