Kino Ekraan

Tartu, Tartumaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Kino Ekraan / Tutvustus

Tartlaste seas armastatud legendaarne kino Ekraan on peale 2010. aasta alguses tehtud uuenduskuuri Lõuna-Eesti moodsaima tehnikaga varustatud maailmatasemel kino. Tartus, Riia mäel asuvas kinos on kaks suurte ja mugavate kinotoolidega varustatud kinosaali (150 ja 68 kohta). Saalis on laiad reavahed ning mugavalt kaldpinnale paigutatud toolid, mis tagavad piiramatu vaatevälja kinoekraanile.

2010.a. aprillis algas vana, 1961 aastal avatud ja sellest ajast järjepidevalt kinosõpru rõõmustanud kino Ekraan ajaloos täiesti uus ajajärk, sest lisaks saalide remondile paigaldas Forum Cinemas kino suurde saali maailma tipptasemel digitaalse Barco kinoprojektori, Dolby Digital helisüsteemi ning kaasaegse perforeerimata - nn. sileda ekraani. Kõik need uuendused andsid tartlastele võimaluse nautida vaatajarekordeid purustavaid ruumilisi e. 3D-digitaalfilme kodulinnast lahkumata.
Kinos Ekraan on kasutusel maailmas hetkel hinnatuim digitaalne 3D-tehnoloogia firmalt XpanD, mille jpuhul 3D-efekt saavutatakse eriliste „aktiivprillide“ (active glasses) abil, mis loovad koos digitaalse kinoprojektori ja spetsiaalse 3D-filmikoopiaga ruumilise pildi ning dünaamilise üldmulje.
Kasutuselolev süsteem annab tulemuseks kõrgeima värvisügavusega eredaima pildi ning suurima sügavusmõõtme ilma varjude tekketa. Erinevalt nn. passiivprillidest (RealD jm.), on XpanD-i tehnoloogia märkimisväärselt loodussõbralikum — prille (need sobivad ka optiliste prillide kandjatele) kasutatakse korduvalt ja neid pestakse iga seansi järel.

Kino Ekraan on aastakümneid rõõmustanud Tartu ja Lõuna-Eesti filmihuvilisi alati värske ja nii mitmekesise filmivalikuga, kui see kahe saali puhul võimalik on. Kino sooviks on pakkuda võimalikult paljudele erinevatele sihtrühmadele kvaliteetset ja kultuurset meelelahutust, mille tõenduseks on kasvõi see fakt, et lisaks uusimatele linateostele ja hittfilmidele on kinos Ekraan toimunud alates 2008. aastast regulaarsed otseülekanded maailma mainekaima ooperiteatri New York Metropolitan Opera lavalt. Samuti on satelliidi vahendusel jõudnud teatrihuviliste tartlasteni otseülekandes London National Thetre’i draamalavastused ning isegi popmuusika kontsertide translatsioonid. Kinos Ekraan on mängitud ka Tartu Uue Teatri teatrietendusi, mis oma uuenduslike lähenemistega on ilmestanud kohalikku teatrielu ja saanud nii kriitikute kui publiku sooja vastuvõtu osaliseks.

Lisaks maailmatasemel kinoelamusele on filmihuvilistel võimalik enne saali suundumist külastada kino fuajees avatud kohvikut, kust leiab nii kohapeal nautimiseks kui saali kaasa võtmiseks valiku karastusjooke, komme, popkorni, kohvi ja kergeid alkohoolseid jooke.

Kino Ekraan kuulub Soome ja Baltikumi suurimasse kinodeketti Forum Cinemas, millel on neljas riigis kokku 26 kino, kokku 160 saaliga. Eestis kuuluvad Forum Cinemas ketti lisaks Tartu kinole Ekraan veel ka Coca-Cola Plaza ja Kosmos Tallinnas ja kino Astri Narvas.

Soovime teile kustumatuid filmielamusi kinos Ekraan!

Saada e-mail

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Firma on seotud järgmiste tegevusaladega

Firma on seotud järgmiste ettevõtetega

Kõik, kes vaatasid "Kino Ekraan", vaatasid ka