Tühjalt seisnud hoones asub nüüd hotell Metsis

23.09.2005
Valgas Kuperjanovi 63, kus on asunud 7-klassiline kool ja kutsekool, on nüüd hotell Metsis.

Maja seisis pikka aega tühjana. Samas oli Valgas vajadus hotellikohtade järele. Üllatav, et ei tulnud keegi kuskilt kaugelt investeerima, vaid valgalane Andres Balodis võttis ette hotelli rajamise.

Välja on kukkunud nii, et hotellikülastajate ees pole vaja häbeneda. Kui püsib kord, teenindus, nõudlikkus ja ilu, siis tõuseb Valga tuntus.

Hotelli ehitamisse kulus miljoneid. Tasuvusaeg on pikk, kuid kodulinna heaks töötamine on omaette väärtus.

Metsises on 18 mugavalt sisustatud numbrituba. Neist 12 on kahekohalisi, neli kolmekohalist peretuba. Tubades on dušš või vann ja satelliittelevisioon. Eraldi toad on allergikutele. Hotellis on kaks saunaga luksustuba.

Midagi ka linnarahvale

Hotelli esimesel korrusel on 50kohaline restoran, kus ka hommikuti serveeritakse rikkalikku hommikusööki rootsi lauas. Kell 11 algab päevapakkumine ja see kestab niikaua, kuni valmistehtud toitu jätkub. Linnarahvas on oodatud lõunastama. Päeval ja õhtul saab restoranis tellida eraldi toitu, kuid siis on pooletunnine ooteaeg. Omaette on lastemenüü.

Hotell on ööpäev avatud, suur parkla on autode ja busside jaoks. Arveldatakse kõikide tuntud krediitkaartidega.

Hotelli arhitektiks oli Jüri Jaama Tallinnast, kes kahjuks ei näinud avamist, sest oli sel ajal juba toonela teel. Kogu kujundus on disainistuudiolt Merle Eek.

“Omaniku poolt olid põhiplaanid, meil oli Andres Balodisega väga hea koostöö. Ta ei seganud, peremees usaldas mind täielikult. Kui ütlesin, et seda ja seda on vaja, siis ütles Andres rahulikult: “Jah, peab tellima!”

Minu jaoks oli see väga huvitav töö. Olen Tallinnas kahe hotelli kujunduse teinud, ootan põnevusega, kuidas Valga inimesed minu soovitused vastu võtavad,” rääkis Merle Eek.

Hotelli tapeedid on eritellimusel ostetud ja igas toas erinevad. Valgustid on mitmetest kataloogidest valitud, pildid Itaalia kataloogidest. Restorani lae lõuenditel on õlimaalingud. Ostetud on antiikmööblit. Kõik laed on toonitud. Põrandatel villavaibad.

Ainult toolid on Sanwoodist ostetud, muu on Viljandi mehe Aksel Karuse tehtud.

Tuntud tegija

“Kui siia, Valka tulin, märkasin, et autodel ja mõne inimese T-särkidel on kiri “A-Karuse”, ei saanud aru, miks nad minu nime kasutavad. Hiljem sain muidugi aru, et siin tegutseb tubli mees. Lapsepõlvest peale on puutöö minu hobi. Olen oma 10–15 kõrtsi sisustanud. Viljandis on kaks pubi. Valgas Voorimehe pubi on ka minu sisustusega.

Metsises andis tellija mulle tegutsemiseks vabad käed. Olen kasutanud vanu detaile,” rääkis Aksel Karuse, kes kiitis koostööd peremehega.

Andres Balodis on napi jutuga, ta usaldas soovitajat ja valis selle järgi sisekujundaja ning mööbli valmistaja.

http://www.turismiweb.ee/ee/company/HOTELL%20METSIS/4798/

Uudiste arhiiv