Aastavahetusel vallutab Tallinna 25 000 Vene turisti

17.11.2005
Mitmed reisikorraldajad, majutusasutused ning transpordifirmad valmistuvad aastavahetusel hinnanguliselt kuni 25 000 Vene turisti vastuvõtuks.

Jõukama keskklassi turistid tulevad Moskvast ja Peterburist Tallinna pidutsema ja sisseoste tegema kas rongi, lennuki, bussi või ka oma autoga.

Hiljaaegu teatasid Estonian Air ja reisifirma Taluday Resorts, et aastavahetusel korraldatakse Tallinna ja Moskva liinil lisatellimuslende, mis toovad sadu Vene turiste Tallinna. Go Railil ehk endisel EVR Ekspressil on aga palju ambitsioonikamad plaanid – pannes lisavaguneid Moskva liinile ning tehes erisõidu Peterburi, tuuakse Tallinna üle 2000 turisti rohkem kui tavapärastel aegadel.

Esineb Anne Veski

Peaaegu kõikides suuremates Tallinna hotellides toimuvad aastavahetuspeod, mis on mõeldud spetsiaalselt Vene turistidele. Osa hotelle loob ise programmi, osa programme on koostanud Vene reisifirmad. Näiteks Go Shnelli hotell korraldab Balti jaama reisikeskuses peo, kus peaesinejaks on Anne Veski. Varem on Tallinnas aastavahetuspeol esinenud näiteks Vene popgrupp Muumitroll.



Tallinnal on praegu Moskvas ja Peterburis käimas võimsa reklaamikampaania, mis kutsub aastavahetuseks Eesti pealinna. Näiteks Moskva metroos on reklaamid lööklausega “Talvine muinasjutt vanas Tallinnas”. Kampaania raames on muuhulgas suured plakatid Peterburi tänavatel ja hulgaliselt bännereid internetiportaalides. Vene turistidele on avatud spetsiaalne veebilehekülg www.zima.tallinn.ee
Taluday Resortsi juhatuse liige Asko Valdmann ütles, et firma teeb koostööd Venemaa reisibüroodega. Vene turistid tuuakse lennukiga Tallinna, majutatakse hotellides ning sõidutatakse soovi korral pärast aastavahetuspidustusi linnast välja loodusega tutvuma ja forelli püüdma. “Venelaste huvi Tallinnas aastavahetuse veetmise vastu on aasta-aastalt kasvanud. Reisibürood broneerivad hotellikohad aasta ette,” ütles Valdmann.
Tema sõnul sõitis mullu aastavahetuse veetmiseks Tallinna 20 000 Vene turisti, tänavu prognoositakse, et saabuda võiks 25 000 turisti.

Meie linnavalitsuse andmetel käis mullu Tallinnas uut aastat vastu võtmas umbes 10 000 Vene turisti.
Kõige rikkamad venelased lendavad Valdmanni sõnul aastavahetust veetma näiteks Pariisi või Kanaari saartele, Eestis käib kõrgem keskklass, kes otsib siit nostalgiat.

Keskmiselt viibivad turistid Eestis kaks-kolm päeva. Vene reisibürood on nende aja sisustanud suures valikus ekskursiooniprogrammide ja muuga.



Tallinnas on odav pidutseda

•• Radisson SAS-i hotelli müügijuhi Anna-Kai Tõrsi sõnul on Tallinnaga võrreldes Moskvas
toimuvad aastavahetuspeod vähemalt kaks-kolm korda kallimad.

•• Radisson SAS korraldab neljandat aastat spetsiaalse peo Vene turistidele, kuhu oodatakse 450 külalist. Peo teema on "Īizn kak v kino", igale kliendile on lauas garanteeritud istekoht. Kõik piletid hinnaga 1883 krooni on välja müüdud. Venelaste kohale toomine Radisson SAS-i peole jääb vene reisifirmade korraldada. "Üldiselt armastavad venelased rongiga sõita," ütles Tõrs.

•• Vene turistide reisipaketis on majutus ning hulk võimalikke ekskursiooniprogramme. Tõrsi sõnul meeldib Vene turistidele Tallinnas oste tegemas käia. "Hea on, et enamik kaubanduskeskustest on 1. jaanuaril avatud," ütles ta.



Eesti Päevaleht

Uudiste arhiiv