Soome vanatüdrukute peod varjutavad Briti poissmeeste möllu

07.12.2005
Kuigi Briti ajakirjandus on väitnud, et baarides möllavad Briti poissmehed pole enam Tallinna hotellides, kõrtsides ja klubides teretulnud, jäävad nende peod pubiomanike hinnangul alla soomlannade omadele.


Vanalinna pubiomanikud ei ole poissmeestest ega nende jäetavast rahast altid rääkima, kuid nende väitel on kõik kunded kontrollitavad. Tahtmata teha liiga teistele klientidele, on aeg-ajalt tulnud vindiseid britte küll tänavale visata, kuid enamasti piisab neile politsei mainimisest või turvamehe nägemisest.

Pisikese kesklinnapubi omanik Margus rääkis, et võtab poissmehi vastu päris hea meelega. «Ettekandjad saavad korralikult jootraha ja ühe õhtu käive ületab tavalise nädala oma. Selle nimel võib mõne taldriku maha kanda küll,» ütles ta. «Enamik kliente juba teab, et siit valgeid linu ja lauahõbedat oodata ei tasu, kuid peopidamiseks koht sobib. Miks peaksin siis eelistama kohalikke teistele?»

Soomlannad hullemad

Aastaid pealinna pubides töötanud baaridaam Maarika väitis, et britid ei ole teistest sugugi hullemad. Pigem tõstis ta halbade kommete poolest esile soomlasi, eriti naisi, kelle jaoks pole mingeid piire.

«Soomlannad on hakanud siin «vanatüdrukute õhtuid» pidama ja vaat see on seltskond, keda keegi hea meelega teenindada ei taha. Valikut aga pole ja meie poisid hakkavad juba sellega harjuma, et purjus naised neid tagumikust näpistavad, igasuguseid ettepanekuid teevad ning lõpuks laua all magama jäävad,» rääkis Maarika.

Tallinnas poissmeesteõhtuid korraldava TravelEstonia OÜ esindaja Maarika Ojasaar ütles, et võrreldes möödunud aastaga on olukord peorindel rahunenud. Osalt tänu Inglismaa pubide lahtiolekuaja pikendamisele on poissmehi hakanud vähem tulema. Samuti suureneb nende hulk, kes tulevad juba teisele ringile.

«Esimene kord kulub siinse odava alkoholi peale, pubid on öö läbi lahti ja tüdrukud on ilusad. Teist korda tulles vaadatakse ka muud, mis Tallinnal pakkuda on,» kinnitas Ojasaar.

Pubiarved lohutavad

Ojasaare sõnul tuleb nende kundedest Tallinna tagasi vähemalt kolmandik, sest hinna ja kvaliteedi suhe on nende jaoks nii hea.

Linnas liigub ka naisteseltskondi, kus peatselt abielluv pruut püüab vallalisepõlvest viimast võtta, kuid nemad enamasti firma teenuseid ei vaja. «Naised on ettevõtlikumad ja organiseerivad kõik ise, pealegi ei huvita neid poissmeestepidude tõmbenumbrid laskmine ja romuralli,» rääkis Ojasaar.

Peod kestavad tavaliselt kolm päeva ning osalised jätavad endast maha hiigelsuuri pubiarveid. See on Ojasaare hinnangul ka põhjus, miks paljud lõbustusasutuste omanikud kärarikkaid kundesid sallivad. «Me ei soovita poissmeestele eliitklubisid ja -restorane, aga hoiame neid ka Kopli ja Lasnamäe urgastest eemale. Iga kord räägime neile ka kohalikest kommetest,» ütles Ojasaar. «Tegelikult käituvad Eesti mehed välismaal üsna samamoodi.»

Postimees

Uudiste arhiiv