Merikotkal sündis tibu

17.04.2003
Kevadise beebibuumi kõige haruldasem uustulnuk on loomaaias 4. aprillil koorunud merikotkatibu, kes on esimene merikotkalaps loomaaia ajaloos.

27. veebruaril munetud muna hoiti kuni koorumiseni inkubaatoris. Peale merikotkapoja ei näe külastajad kullimäel pisikest kassikakku, sest tegelane ei paista veel pesast välja.

Aprilli ebaharilikult külmad ilmad loomaaia elanike igapäeva eriti ei mõjutanud, tavalisest enam tähelepanu pühendati küll tiinetele loomadele.

Märtsis alanud ja pidevas tõusulaines olev sigimisaeg tähendab seda, et huvilised mõningaid loomi ei näe. Kui sõraliste lapsed ajavad end kohe pärast sündi jalule, siis kiskjate järeltulijad on üsna pikalt vanemate hoole all.

“Näiteks rebane kasvatab oma pojad ise, enne kui ta neid ise ei näita, et tea me, mitu poega sündis,” rääkis loomaaia loodushariduse osakonna vanemmetoodik Inari Leiman. Looma rahu tagamiseks riputasid töötajad tema puuri ette roomati, mis uudishimulikke külastajaid rebast ärritamast peaks hoidma.


Haruldastest loomadest on lapseootel amuuri goral.

Praeguseks on sõralistest saanud pojad kameruni kääbuskitsed ja aksishirved, samuti jooksevad metssea apartemendis ringi kuus triibulist põrsakest.

Miilud on viimastel päevadel agaralt poeginud, samuti on titetoas 10. aprillil sündinud tiigrikutsu. “Enne kuu möödumist me veel ei tea, kas temast ka asja saab,” kahtles Leiman, kas kiskjate lastest praegu rääkida maksab. Tiigrikutsu on pesakonnast viimane, kes veel hinges.

Järeltulijaid on saanud ka viirpapagoid ja tšintšiljad.

EPL

Uudiste arhiiv