Lasnamäele kerkib meelelahutuslinnak Tallink City

20.01.2006
Investeerimisfirma Infortar rajab Lasnamäele 12 hektaril laiuva meelelahutuslinnaku Tallink City.

Punasele tänavale kerkiva Tallink City pindalaks ilma parklata on kavandatud 162 600 m². Linnak peaks valmima 2010. aastal.

Tallink City’sse tuleb näiteks mäesuusahall ja suusatunnel, mis mõlemad on kasutatavad ka suvel. Projekti kogumaksumus on 4–5 miljardit krooni.

«Usun, et Tallink City’st kujuneb piltlikult öeldes uus Tallinna sümbol – nagu on Pariisi sümboliks saanud Eiffeli torn ja Londoni sümboliks London Eye,» selgitas AS Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

«Tallinn vajab uusi turismimagneteid,» lausus Hanschmidt.

Tallink City’sse tuleb mäesuusahall, troopiline veepark, spordikeskus ja kasiino, tivoli – lõbustuspark, kobarkino, bowlingukeskus, konverentsikeskus ja bürood. Lisaks ehitatakse veel hotell ja kaubanduspinnad.

«Infortar on hoogsalt arendamas hotelle, kuid Tallinnas pole piisavalt atraktiivseid vabaajaveetmise võimalusi. Tallink City toob Tallinnasse aastas juurde üks miljon ööbivat turisti nii lähinaabrite juurest kui ka kaugemalt.»

Hanschmidti sõnul on Tallink City kindlasti kõige suurem kingitus tallinlastele ja eelkõige lasnamäelastele.

«Tallinnale annab Tallink City võimaluse edukamalt konkureerida piirkonna tähtsamate pealinnadega. Meie vanalinn on juba praegu põnevam kui Helsingi – nüüd on aeg ka uus linn selliseks muuta,» kommenteeris majandusminister Edgar Savisaar.

«Loodan, et Tallink City’st kujuneb uus Põhjamaade tõmbekeskus.»

Ka Tallinna linnapea Jüri Ratas peab meelelahutuslinnakut oluliseks turismiarendamise seisukohast.

Lasnamäe linnaosavanem Kalle Klandorf märkis, et Lasnamäe jaoks on Põhja-Euroopas ainulaadse meelelahutuslinnaku rajamine suursündmuseks.

Investeerimisfirma Infortar on laevafirma Tallink tuumikaktsionär.


Uudiste arhiiv