Virulaste vastu tunti Helsingis elavat huvi

24.01.2006
Möödunud neljapäevast pühapäevani Helsingis peetud Põhjamaade suurimal turismimessil Matka 2006 oli esmakordselt oma boksiga väljas Rakvere linn. Koos linnaga esitlesid end Rakvere boksis ka SA Virumaa Muuseumid, Viru Käsitöö ning tekstiilitooteid valmistav OÜ Liliina.

Laupäeval Helsingis oma firma tooteid esitlenud OÜ Liliina müüjatar Maarika Miilman ütles, et messikülastajate huvi oli boksi vastu nii suur, et tekkisid lausa järjekorrad. “Koostööd meie firmaga pakuti neljal korral, vahetasime kontaktandmeid ja eks see ole veidi aja pärast näha, mis sellest välja tuleb,” rääkis esimest korda nii suurel messil oma firmat esindanud Miilman.

Messil osalemisest tõusvat kasu näitab aga tulev turismihooaeg. “Eks siis ole näha, kui palju inimesi meie kodulinna ja poe üles leiab,” tähendas Maarika Miilman.

Rakvere linnavalitsuse välissuhete spetsialist Karmen Viikmaa ütles, et esimesel, nn proffide päeval külastas messi umbkaudu 100 000 inimest, teistel päevadel külmast ilmast hoolimata aga hinnanguliselt mitu korda rohkem. “Soome inimene on hästi messilembene,” hindas Viikmaa vahetule kogemusele tuginedes.

Karmen Viikmaa sõnul tunti palju huvi Rakvere majutusvõimaluste vastu. Linnale ja Lääne-Virumaale loodab välissuhete spetsialist tulu tõusvat sellest, et välja pakuti turismimarsruute, mis teeksid vahepeatuse Rakveres. “Näiteks Ida-Virusse või ka Lõuna-Eestisse sõitvad turismigrupid peatuvad siin hea meelega, kui teavad, et meil on, mida vaadata,” lausus Viikmaa.

Rakvere linnavalitsusest osalesid Helsingi turismimessil ka linnapea Andres Jaadla ja kultuurispetsialist Tanel Jan Palgi.

Linnapea lõi kontakte Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Soome esinduse vastuvõtul ja kohtus reedel muu hulgas EAS Turismiarenduskeskuse Venemaa suuna arenduskonsultandi Eva Ponomarjoviga, kellega arutati Rakvere ja Virumaa suvist kultuurikalendrit.

27.-28. jaanuaril osalevad Rakvere linn ja SA Virumaa Muuseumid Peterburi turismimessil, kevadel on kavas osa võtta Müncheni messist.

Virumaa Teataja

Uudiste arhiiv