Guido Kangur sõidab Kanaaridele juhtima uut reisi-kokasaadet

25.11.2003
Sel reedel sõidab Kanaari saartele võttegrupp, kuhu kuuluvad uue saatesarja “Elu on seiklus” saatejuhid Guido Kangur ja restorani Novell peakokk Andrus Laaniste. Esimene pooletunnine saade peaks TV3 eetrisse jõudma detsembri lõpus.
“See pole vaid reisi- või kokasaade või reality show, pigem hariv ja meelelahutuslik teleprogramm,” sõnab produtsent, režissöör ja idee autor Toomas Kirss.

“Stsenaariumi kirjutab näitekirjanik Mihkel Ulman. Eks see omamoodi kahe eesti vanderselli avastusretk maailma ole, ja sealt nad leiavad igalt poolt Eestit ja eestlasi eest,” lausub Kirss. Üks retsept antakse ka, aga see pole kogu saate juures sugugi põhiline.

Kirsi sõnul on “Elu on seiklus” üks väheseid kodumaiseid saateid, millest Eestis filmitakse üksnes lennujaamas, kõik ülejäänu valmib koostöös reisifirmaga Horizon Travel väljaspool Eestit.
“Esialgu filmime esimesed kümme seeriat Gran Canarial ja Tenerifel, edasi tahaks juba Sri Lanka ja Kuuba ette võtta, edaspidi ka Hispaania ja Peterburi, kus kindlasti õnnestub suve poole vene elu võlusid uurida,” sõnab Kirss.
TV3 programmidirektori Jüri Piheli sõnul on seda laadi meelelahutuslik-informatiivsed kokkamise ja reisimise saated, kuhu haaratakse tuntud tegijaid, kogu maailmas tõusev trend. Ühtpidi näidatakse reisihuvilistele eksootilisi maid, teisalt valmistatakse kohalikes oludes toitu, ja kõike seda saadab muhe dialoog.

“Meie Taani ja Rootsi sõprade juures on mitmeid samalaadseid menuprogramme, kus tuntud inimesed kokkavad ja seiklevad maailma kõige veidramates paikades,” lausub Jüri Pihel. “Ja neid programme tuleb järjest juurde. Meie suvine saade Jan Uuspõlluga “Kokk tuleb” oli teises võtmes, märksa iroonilisem.

“Elu on seikluse” tegelased Andrus Laaniste ja Guido Kangur on mõlemad säravad esinejad, kellest on palju oodata.”

Poppidest seiklevatest kokkadest võib näiteks tuua kasvõi Jamie Oliver’ oma legendaarsete saatesarjadega (“Alasti kokk” jt) ja Eestis tõlkimisel olevate kokaraamatutega, Keith Floydi reisisaated või Eestiski raamatuna hästi müünud New Yorgi trendikoka Anthony Bourdain’ oma “Koka rännakutega”.
Näitekirjanikuga tuntust kogunud stsenarist Mihkel Ulman on varem kirjutanud tekste seriaalile “Me saame hakkama” ning valmistab koos Toomas Kirsiga ette laevandusteemalist seriaali “45 miili”.

“Eks ma olen kõvasti materjali nende riikide kohta lugenud ja stsenaariumid on ka valmis, aga oma osa jääb ikka kohapealsele improvisatsioonile,” sõnab Mihkel Ulman. “Mõte on ju ikka selles, et see on seiklus- ja kokasaate hübriid.”

“Muidugi ma olin üllatunud, kui mulle see pakkumine tehti,” ütleb Guido Kangur. “Eks ma selles saates rohkem professionaalse koka assistent olen, aga Ulmani stsenaarium annab mulle kõvasti kindlust juurde. Seal on infot, huumorit, reisiviiteid.”

Trendika restorani Novell peakokk Andrus Laaniste naaseb Ameerikast koolituselt Eestisse alles vahetult enne ärasõitu.



Uudiste arhiiv