Sagadi mõisahotell laieneb

23.02.2006
Sagadi hotelli fuajees, kohas, kus enne avati näitusi, müristab juba mõnda aega traktor, sest suvel peab seal valmima hotelli ümberehitus.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keeduse sõnul on hotelli laiendamine vältimatu.

“Esiteks oli olemas otsus metsamuuseumi kui metsakeskuse ühe olulisema osa arendamiseks. Selleks renoveeriti aida-tõllakuuri hoone uuteks ekspositsioonipindadeks. Vabanenud muuseumipinnad hotelli esimesel korrusel aga võimaldavad arendada meie majutusteenuseid. Teiseks vajas meie 1998. a avatud hotell juba teatud osas remonti ning oleme planeerinud ka senise kalli elektrikütte vahetamist keskkonnsõbralikuma puitgraanulkütte vastu. Kolmandaks on meie hotelli suureks probleemiks avamisest saadik olnud hotellikohtade vähesus, mis ei võimalda korraga samal tasemel majutada piisaval arvul kliente,” põhjendas Keedus tööde ettevõtmist.

Ehitustööd ei sega mõisas turismiteenuste pakkumist. “Olenemata sellest, et hotell-restoran on kuni juunikuuni külastajatele suletud, on avatud mõisakeldris hubane kohvik ning majutust pakume endises valitsejamajas asuvas võõrastemajas ning aiamajakeses,” ütles Keedus.

Raha vajalikeks töödeks eraldati RMK käesoleva aasta eelarvest. Ehitustöid teeb riigihanke võitnud Deena Ehituse OÜ, kes alustas lammutustöödega veebruari alguses. Samal ajal ehitatakse ka graanulkatlamaja.

Ümberehitustööde käigus värskendatakse fuajeed ja restorani ruume. Uuenenud hotelli tuleb 28 tuba ning kaks seminariruumi.

Keeduse sõnul loovad ette võetud arendustööd Sagadi mõisale kui komplekssele metsa- ja keskkonnakeskusele tunduvalt laiemad võimalused.

Kevadel, pärast suurt remonti, oodatakse meeskonda lisaks kokka, ettekandjat ja toateenindajat. Renoveerimistööde maksumus on 18,7 miljoni krooni, valmis peaksid need saama juuni lõpuks.

http://www.virumaateataja.ee/230206/esileht/15029058.php

Uudiste arhiiv