Sakslane müüs Villa Theresa

04.03.2006
Rakvere tammikus asuv hotell-restoran Villa Theresa sai uue omaniku pärast seda, kui kümme aastat kohta pidanud sakslane Lutz Wettwer tundis, et õigem on muudest asjadest rõõmu tunda.

Müügitehing sõlmiti üleeile. Villa Theresa ostis kohaliku taustaga osaühing Arhimero, mis lisaks majutus- ja turismiteenusele tegeleb veel kinnisvara- ja metsaäriga.


Uued omanikud plaanivad ümberehitust, kuid oma täpsematest plaanidest lubavad teada anda mõne aja pärast.

Lutz Wettwer ütles, et ostjat polnud kerge leida. “Siin leidub väga vähe ettevõtjaid, kel oleks piisavalt raha ja tahet, et sellist hotelli osta. Müügimõtted olid meil peas juba paar-kolm aastat tagasi, hotell oli otseselt müügis aga pool aastat, enne kui leidsime sobiva ostja,” rääkis Wettwer.

Müügitingimuseks oli, et Villa Theresa nime ei muudeta ja see töötab edasi hotellina.

Pensionäripõlve pidav Lutz Wettwer ütles, et otsustas Villa Theresa maha müüa, sest tundis, et tema aeg siin on lihtsalt läbi. “Tahame oma naise Theresaga ülejäänud aastad puhata ja tegeleda nende asjadega, millega seni pole eriti olnud võimalust tegeleda, näiteks reisida. Tunneme, et praegu on õige aeg anda Villa Theresa tagasi eestlaste kätte,” ütles ta

Lutz Wettwer märkis, et hotellipidamine Rakveres olulist tulu ei toonud. “Oleme sellesse hotelli investeerinud kordi rohkem, kui tagasi saime. Aga me ei kahetse midagi. Rahalises mõttes on selle hotelliga olnud palju raskeid aegu, kuid samas oleme siin veetnud ka väga õnnelikke päevi,” ütles ta.

Wettweri sõnul on raske siinseid tegemisi jätta, kuid ta loodab Eestisse tagasi tulla.

“Meil on siin palju häid sõpru ja kavatseme kindlasti siin edaspidigi käia, aga enam mitte ettevõtjate, vaid külalistena, kes tulevad puhkama,” ütles pärast müügitehingut heas tujus olnud sakslane.

Meditsiiniharidusega Wettwerid tulid esmakordselt Eestisse 1991. aastal eesmärgiga kaasa aidata tervishoiuprobleemide vallas. Villa Theresa osteti spontaanselt ilma eelneva hotellipidamise kogemuseta.


http://www.virumaateataja.ee/040306/esileht/15029208.php

Uudiste arhiiv