Peterburilastele pakub huvi reisida Põhja–Eestis

14.03.2006
Kavandi «Põhja–Eesti turismikatus» esindajad tutvustasid veebruari lõpul Peterburis Ettevõtluse Arendamise Agentuuri turismiarenduskeskuse ja selle Peterburi esinduse turismiseminaril sealsetele ettevõtjatele ja ajakirjanikele suve kultuurisündmusi.

Kavandi koordinaator Järvamaal, maavalitsuse arendus– ja planeeringuosakonna nõunik Aino Kreitsman ütles, et Järvamaa inimesi Peterburis küll ei käinud, see–eest valmistas ta koos maakonna kultuuritöö eestvedajatega põhjalikult ette Järvamaa sündmuste esitluse. «Kõik maakonnad andsid teada suve kultuuri– ja spordiüritustest, mis võiksid vene inimestele huvi pakkuda, ja kavandi meeskond seadis need seminari tarvis temaatilisse kalendrisse,» selgitas ta.

Kreitsman nimetas sealt folkloori realt Järvamaa laulu– ja tantsupidu Türi laululaval 27. mail, teemaüritustest Paide Paepäevi Vallimäel 1. juulil, Eesti jahikoerte näitust Albu vallas Valgehobusemäel 28. mail, papa Kreutzwaldi Õueteatri etendust «Kilplalaga kimpus» Kareda vallas Müüsleris 5. augustil, põllumajandustehnika näitusmüüki «Agri» Türi vallas Säreveres 9. – 11. juuni, Türi lillelaata 19.– 21. mai; spordiüritustest rahvusvahelist autorallit «Paide 2006» 25. ja 26. augustil.

«Andsime esitlejatele kaasa neist üritustest tehtud fotosid ja ka Jäneda muuseumi juhataja Georgi Särekanno stsenaariumi järgi tehtud filmi Järvamaa ja Harjumaa mõisatest,» lausus Kreitsman.

Turismiseminari tagasisidena teadis Kreitsman öelda, et Peterburi turismikorraldajad on huvitatud küll, et Põhja–Eesti regiooni üritusi oma turismipakettidesse ja tuuridesse panna, sest Eesti pole ainult üksnes Tallinn. «Aga selleks peab teave kogu aeg liikuma,» lisas Kreitsman.

Et Järvamaal ettevõetavat ka Peterburis reklaamida, soovitaski Kreitsman võimalikest vene inimesi huvitavatest üritustest talle teada anda. «Näiteks Helena Siiroja on öelnud, et tal on inimene, kes suudab küll ka Kilplalas venekeelset ringkäiku teha,» märkis ta.

http://www.jt.ee/140306/esileht/20002897.php

Uudiste arhiiv