Turism on kasvav äri

28.03.2006
Hea on see, et suuremas osas Ida-Viru majutusasutustes on juba praegu suvekuudeks peaaegu kõik voodikohad broneeritud. Veel parem oleks, kui selline seis oleks aasta läbi.

Paraku on Eestimaal sooja suve vaid mõne kuu jooksul. Kui majutuskohti oleks Ida-Virus ka viis korda rohkem, siis küllap oleksid ka need juulis ja augustis täis, sest nii Peipsi kui Soome lahe ääres on looduse poolt kingitud Ida-Virumaale suvitamiseks suurepärased rannad ja männimetsad. Peipsi on justkui Euroopa jaoks veel avastamata Balatoni järv. Kui selle Ungaris paikneva pikliku järve ümbrus kubiseb suvel puhkajate hordidest, siis Peipsi ääres, kus rannad ja suplemistingimused oluliselt paremad, on peesitamiseks vaba pinda veel rohkesti.
Et aga kliima muutmine ei ole meie võimuses, tuleks turismi arendajatel veel kõvasti pingutada selle nimel, et tõmmata turiste siia ka neil aegadel, kui väljas ulub tuul, paugub pakane või on lihtsalt nõnda rõske, et ei tahaks ninagi õue pista.

Siinkohal saabki otsustavaks märksõnaks mitmekülgsus ehk see, mida on meil lisaks loodusele veel pakkuda. Tuleb tunnustada, et turistidele pakutavad teenused Ida-Virumaal täienevad iga aastaga: on tulnud juurde uusi veekeskusi, bowling´usaale, kontserdipaiku, sportimis- ja muid aktiivse vaba aja veetmise võimalusi. Kuid samas on turismi infrastruktuuri arendamisel varu veel küll ja küll.

Sellega tasub tegeleda – kuigi tegu ei ole äriga, mis ruttu rikkaks teeb, on sel tulevikku silmas pidades kasvuvõimalusi kindlasti kõvasti. Maakonda külastavate turistide hulk liigub aina ülesmäge ja üha vähem on turismiäriga tegelejatelt kuulda nurinat. Ju neil läheb aina paremini.

http://www.pohjarannik.ee/modules.php?name=News&file=article&sid=2528

Uudiste arhiiv