Galaxy annab Läänemerel teistele firmadele eeskuju

02.05.2006
Kümme aastat tagasi poleks keegi osanud arvata, et Tallinkist kujuneb laevafirma, kellelt teised tulevad õppima. Nüüd ostavad eestlased soomlastelt 2,6 miljardi krooni eest Läänemere ühe suurima reisilaeva.



11. maist võib igaüks 285 krooni eest pileti osta ja Tallinki uue lipulaevaga Soome sõita. Laev väljub Tallinnast kell 13.30 ja on Helsingis kell 16.45. Tagasi Tallinna väljub Galaxy kell 18.30 ja on kohal kell 22.


Hinnad Meloodiaga võrdsed

Uue laeva hinnad on samad mis Meloodial: Tallinnast Helsingisse reisija 285, kuni 1,8 meetrit kõrge ja kuni 5 meetrit pikk sõiduk 315 ning autopakett (eeltoodud mõõtmetes auto ja kuni neli reisijat) 1020 krooni. Kõrgemad on hinnad pühapäeval, kui reisija ja sõiduk maksavad 360 ja autopakett 1240 krooni.

Helsingist Tallinna sõites on hinnad samasugused, kuid kallim päev on reede, mitte pühapäev. Hinnale võib juurde tulla 35 krooni kütuselisa.

Galaxy mahutab 2800 reisijat ning 1130 liinimeetrit sõidu- ja kaubaautosid. Laeva pikkus on 212, laius 29 meetrit. Laev võib arendada kiirust kuni 22 sõlme.

Galaxyl on 927 reisijate kajutit, kuhu mahub 2500 voodikohta. Meeskonnaliikmeid on ligi 270, meeskonna voodikohti 246.

Laevas on 13 baari ja restorani, millest suurim on läbi kahe teki ulatuv ja 1005 inimest majutav lavaga baarikompleks Show Lounge Starlight. Selles näidatakse varieteeprogrammi ja toimuvad teised suuremad üritused.

Süüa pakuvad Buffet Tallink (598 kohta), Gourmet Galaxy (60), Grill House (290), Russian à la carte (100) ja Cafeteria (227). Lõbutseda võib värvi muutvate laudadega diskobaaris Disco Zenith (82), põhjanaabrite seas populaarses karaokebaaris Moonlight Dance Bar (306, baari all ja peal ei ole kajuteid), Irish Pubis (147), Wine Baris (70), Whisky Baris (139), Piano Baris (40) ja kaminaga Cigar Clubis (40).

Kruiisijuht Tiia Maidla sõnul näeb iga päev laeval 43-45 esinejat.

Moodsad konverentsitingimused

Konverentsikeskus pakub üheksat erineva suurusega ruumi, millest mitut saab omavahel kombineerida. Korraga mahub konverentsi pidama 324 inimest. Ruumid kannavad Euroopa pealinnade nimetust ning inimesi võib neis paigutada klassiruumi, teatri, U-paigutuse ja diplomaadi (keskelt tühi) stiilis.

Konverentsikeskuses on nii kaabliga kui Wifi internet.

Maidla ütles, et konverentsiruumid on juba praegu pikalt ette müüdud.

Laeval on basseiniga saunakompleks, kauplused, laste mängutuba jpm.

Kajuteid võib valida kaheksa variandi vahel. Kõige rohkem (313) on aknata kahekohalisi kajuteid, milles on kaks ühekohalist voodit, riidenagid, peeglilauakomplekt, televiisor, dušinurk ja tualett. Kajuti suurus on 7,3 või 7,5 ruutmeetrit.

Kajuti kasutamine ülesõiduks maksab 630 ja ööbimiseks 940 krooni. See on kogu kajuti, mitte ühe inimese hind.

Üksikutele inimestele või peredele on Galaxyl pakkuda 235 aknata neljakohalist kajutit. Nende suurus on 7,5 ruutmeetrit ja seal asuvad neli ühekohalist voodit (kaks üleval ja kaks all), riidenagid, peeglilauakomplekt, televiisor, dušinurk ja tualett. Kajuti kasutamine ülesõiduks maksab 790 ja ööbimiseks 1100 krooni.

Ülejäänud kajutid on suuremad ja kallimad ning nende hind sõltub suurusest, merevaatest ja rõdust. Luksuslikumate kajutite hind küünib ülesõidul 3920 ja ööbides 4550 kroonini.

Kogu laev on kujundatud väga huvitavalt ja maitsekalt, pälvides palju tunnustust. Laevakeret ehivad pilved, kaelkirjakud, kuue jalaga lehm, rändurpingviinid ja pea alaspidi jänesed, sisekujunduses näeb igal sammul põnevaid detaile.

Navitrolla pani laeva riidesse

“Kaup on nagu inimene, ta tuleb riidesse panna,” ütles oma töö eest kuuldavasti seitsmekohalise summa teeninud Navitrolla. “Et laevast aru saada, tuleb sellel natuke olla. Läänemere kunn on sündinud, mul on hea meel, et sain teda riietada.”

Tallink Grupi müügi- ja turundusdirektori Peter Roose sõnade järgi poleks Galaxyt planeeritud, kui reisijad ei oleks nõudnud rohkem kajuteid ja autokohti. “Kes oleks kümme aastat tagasi osanud arvata, et Tallinkist kujuneb firma, kellest saab Läänemere pioneer ja kellelt tullakse õppima?” küsis ta.

Aprilli alguses puhus Tallink Riia reisisadamale elu sisse ja käivitas Riia-Stockholmi laevaliini. “Läti liin on väga hästi käivitunud, 13. maist hakkab Regina Baltica seal teise laevana sõitma,” teatas Roose.

Vaatamata positiivsetele uudistele, seisab Tallinki aktsia hind 69.50 krooni juures. Aktsia emissioonihind oli 82.50, firma peab praegust hinda alahinnatuks.

http://www.parnupostimees.ee/020506/esileht/artiklid/10064237.php

Uudiste arhiiv