Ministeerium uurib turistide arvamust eesti toidu kohta

10.05.2006
Põllumajandusministeerium korraldab turistide seas 300 000 krooni maksva küsitluse, et saada teada, mida väliskülalised eesti toidust arvavad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esimese põhjaliku toiduteemalise turistide küsitluse abil loodetakse saada vastus küsimustele, mis toiduained on Eestile iseloomulikud, mida meeldib turistidel Eestis süüa ja kodumaale kaasa osta.


Põllumajandusministeeriumi asekantsler Ruve Šank rääkis, et sellist uuringut on vaja, et kaardistada eesti toidu kuvand turistide seas.

«Varem on välismaalasi väga põhjalikult küsitletud vaid alkoholiostu kohta, need uuringud on käinud juba mitu aastat, kuid see on liiga kitsas valdkond,» lisas Šank.

Eesti põllumajandus-kaubanduskoja kvaliteedijuht Ave Kingu ütles, et kindlasti teatakse ka praegu turistide eelistusi ja ostuharjumusi, ent need teadmised vajavad ka teaduslikku kinnitust.

Peatselt koostatava uuringu raames peaks selguma ka, milliseid toite seostavad Eestis viibivad turistid just Eestiga ja kuidas nad on rahul toitlustuskohtade teeninduse ja menüüga.


http://www.postimees.ee/100506/esileht/siseuudised/201026.php

Uudiste arhiiv