Turismiäri liigub üles

29.05.2006
Algava suvitushooaja eel võib taas tõdeda, et Ida-Virumaa turismitööstus on teinud järjekordseid edusamme.

Uus Sillamäe ja Kotka vaheline laevaliin on jõudnud kõvasti tähelepanu pälvida ning kindlasti saab sel olema tulevikus positiivne mõju Ida-Viru ettevõtlusele. Kuid realistidena ei tasuks siiski ilmselt väga suuri lootusi selles osas üles kütta, et ülelahenaabreid juba sel suvel väga suurel hulgal siiapoole oma raha kulutama tõttab.
Laevaliini kõrval ei ole sugugi vähem oluline, et märkimisväärselt on suurenud investeeringud turiste teenindavasse infrastruktuuri. Narva ja Jõhvi on kerkinud uued kaubanduskeskused, juurde tuleb söögikohti, meelelahutuspaiku ja ka aktiivse puhkuse võimalused mitmekesistuvad. Ühelt poolt soodustab see maakonda külastavate turistide arv kasvu, teisalt tekib sellega juurde uusi töökohti. Ja mida peaks meil, kohalikel inimestel selle vastu olema, kui turistide arvu kasvu mõjul tekib juurde uusi ja paremaid poode ning teenindusasutusi või et siinsed vaatamisväärsused ja põnevad paigad korda tehakse.

Tähelepanuväärne on ka see, et Ida-Virumaal toimub senisest rohkem kõikvõimalikke kultuuri- ja spordiüritusi. Tänase Põhjaranniku vahel olev suvesündmuste kalender võtab enda alla mitmeid lehekülgi. Ja kindlasti ei ole seegi veel täielik loetelu, sest ikka tekib nii-öelda viimasel hetkel ridamisi juurde üritusi, millest korraldajad praegu veel ametlikult teada anda ei söanda.

Suvi on Ida-Viru turismiettevõtjatele kõige magusam teenimisaeg. Samas on maakonnal häid eeldusi selleks, et olla turisti ligitõmbaja aasta ringi. Selle saavutamine peaks saama siinse turismi edendamise uueks suureks sihiks.

http://www.pohjarannik.ee/modules.php?name=News&file=article&sid=2940

Uudiste arhiiv