Kobarkinos filmivaatajate arv langes

20.01.2004
Kinokülastajate arv MPDE kinodes vähenes eelmisel aastal 420 000 vaataja võrra, mis võttis ettevõttelt miljoneid kroone käivet.
“Üks languse põhjusi oli aasta vaadatuim film “Vanad ja kobedad said jalad alla”, mida MPDE ei levitanud,” ütles MPDE pressiesindaja Lauri Kaare. “Samuti polnud ainsatki filmi, mida oleks saanud võrrelda 2002. aasta võimsa tandemiga “Nimed marmortahvlil” ja “Jää aeg”. Kaare lisas, et üleeelmisel aastal tõusnud kinopiletihind ei mõjutanud külastajate arvu.
Filmikriitik Ilmar Raag suhtub kino statistikasse umbusklikult, sest 1998. aastal linastunud “Titanic” lõi kino külastajate arvu väga teisale. Raag kinnitas, et ülemöödunud aastal oli kolm väga ränka filmi, mis kasvatasid kino külastatavust märgatavalt, eelmisel aastal sellesarnaseid kinohitte ei olnud.
Tehnokratt Peeter Marveti sõnul ei mõjuta kinokülastajate arvu ka internet, kust saab filme alla laadida. “Kino on sotsiaalne nähtus, mitte pelgalt filmi vaatamine,” ütles Marvet.
Üleeelmisel aastal linastus kinodes kõigi aegade rekordarv kassafilme, teiste hulgas “Nimed marmortahvlil”, “Sõrmuste isand: Sõrmuse vennaskond” ja “Jääaeg”. Need ja paljud teised menufilmid kasvatasid MPDE kinode külastajate arvu 1,3 miljoni inimeseni, kes tõid kinole sisse 80 miljonit krooni.
Eelmisel aastal kahanes MPDE kinode külastatavus kolmandiku võrra, sest ainukese kassahitina linastus eesti film “Vanad ja kobedad saavad jalad alla”, mis tõi kinno üle 80 000 filmihuvilise.
MPDE tõi eelmisel aastal Eestisse 82 filmi, mida käis vaatamas 914 724 vaatajat.

EPL

Uudiste arhiiv