Rakvere hotelliturg ootab uusi tulijaid

01.07.2006
Rakveresse võib lähiajal lisanduda mitu uut majutuspaika. Asjatundjate arvates turul ruumi on ja iseäranis suvisel ajal kipub majutuskohti nappima.

Praegu Rakveres tegutsevatele majutuspaikadele võib lisanduda mitu uut. Hotelli ehitamise plaanidest on rääkinud Carola sauna ja baari omanik Villu Nurmoja. Osaühing Kivaja kavatseb kunagisse kreiskooli ja hilisemasse õhtukooli majja rajada hosteli.


Reaalselt on avamisele ilmselt kõige lähemal Tallinna tänava ääres asuv K-Kummide hostel, mis ootab kolmanda korruse valmimist.

Oodatud on odav hind

Rakvere turismiinfokeskuse infokonsultant Mairit Greek kinnitas, et nende käest küsitakse päris palju teavet majutusvõimaluste kohta Rakveres.

“Nädalavahetustel on majutuspaigad reeglina täis, üldjuhul saame muul ajal hakkama, aga valik võiks kindlasti suurem olla,” rääkis Greek, kelle sõnul eelistavad turistid odavamaid ööbimisvõimalusi.

“Kindlasti oleks Rakveresse juurde vaja soodsa hinna ja hea teenindusega külalistemaju,” arvas Mairit Greek.

Turismispetside hinnangul eelistavad oma transpordiga liikuvad turistid sageli Rakverele linna lähistel asuvaid odavamaid majutuskohti, eriti näiteks Essu mõisa, aga ka Vinni spordikeskuse hostelit.

Aeg peab näitama

Soodsamate hindadega öömaja lubas OÜ Kivaja juhatuse liige Üllar Vaserik. “Praegu käivad ettevalmistustööd, umbes 90kohaline hostel võiks ülioptimistlike prognooside kohaselt valmis saada aasta pärast, aga kui asjale realistlikumalt läheneda, siis vahest järgmise aasta sügiseks,” ütles Vaserik.

Nurga külalistemaja juhataja Indrek Lilleberg arvas, et nende külalistemaja avamine oli igal juhul õige samm, ning külastajate suurt huvi arvestades on järgmisel aastal plaanis praegusele kahekümnele toale 30 juurde ehitada.

“Suvel on Rakveres majutuskohtadest puudus ja turul on ruumi kindlasti,” uskus Lilleberg. “Eks talvel tuleb pingutada, peab millegagi teistest eristuma, et talv üle elada,” lisas ta.

Hotelli Wesenbergh omanik Märt Ots arvas, et viimane talv oli Rakvere majutusasutustele väga hea, sest palju Kunda haavapuitmassitehase ehitusega seotud inimesi elas Rakvere hotellides ja külalistemajades.

Üldiselt pidas ka Ots talve hotellimajanduses suhteliselt raskeks ajaks ja tõi näiteks, et kui suvel on Wesenberghi keskmine täituvus üle 80 protsendi, siis talvel tuleb leppida peaaegu kolm korda väiksema numbriga.

Rakveres üle kümne aasta hotelliäri ajanud Märt Ots arvas, et uute tulijatega on hotellimajanduses täpselt samasugused lood nagu toitlustuses. “Kõik teevad ja arvavad, et jube hea äri, aga eks hiljem paistab, kes ellu jääb,” rääkis Ots, viidates söögikohtade tekkimisele ja kadumisele.

http://www.virumaateataja.ee/010706/esileht/uudised/15031645.php

Uudiste arhiiv