Ruhnus avatakse turismiinfopunkt

20.07.2006
Reede keskpäeval avatakse Ruhnu põhikooli ruumides turismiinfopunkt. Infopunkti idee tuli valla elanikelt endilt ja peale rohkem kui pooleaastast ettevalmistustööd saab mõte teoks.

Tudengid abiks

Ruhnu vallavanem Aare Sünter rääkis Meie Maale, et infopunkti idee saab teoks tänu paljude inimeste koostööle. Peale Ruhnu vallavalitsuse ja põhikooli on abiks ka Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengid Mari Suviste ja Eva Erm. Tudengid on juba üle poole kuu saarel abiks olnud: organiseerinud ja kogunud materjali, et välja töötada postkaardi-suurused infokandjad Ruhnu kohta. Lisaks on nad välja selgitanud erinevate huvigruppide vajadused turismi alal: tudengid on küsitlusi läbi viinud ja rääkinud nii turistide kui kohalike elanikega.

Kogu info ühest kohast

Infopunktis asub tööle kohalik kooliõpetaja Ave Viirma, kes ootab infopunkti saarest huvitatud sõbralikke turiste. Viirma sõnul asus ta infopunktis tööle nii vaba aja täiteks – suvi on õpetajale ju puhkuse aeg – kui ka vajaduse mõttes: “Siin tekib turistidel väga palju küsimusi, et kust mida saab. Siis on väga hea, kui on olemas selline koht, kust küsida.” Kohaliku inimesena oskab Viirma ka soovitada, kust saab tomateid, piima ja mune ja kes saarel leiba küpsetab: “Kõike seda infot turistil ühest kohast saada on väga lihtne,” lisas Viirma.

Sel suvel on infopunkt avatud kolmel päeval nädalas ehk reedel ja pühapäeval kell 11-13 ning laupäeval kell 11-15. Telefoni teel (453 3228) on võimalik informatsiooni saada kõikidel nädalapäevadel kella 10-20. Infopunkt on avatud 20. augustini ning taasavatakse järgmise aasta suvehooaja alguses.

Kirev kultuurisuvi

Sel aastal on Ruhnu silma paistnud mitmete kultuurisündmuste poolest: Muhu Tulevikumuusika festival Juu Jääb laienes sel aastal Ruhnu saarele, möödunud nädalavahetusel sai saar osa teatrifestivalist “Teater Ö(ö)sel”. Kinobuss sõidab Ruhnu 3.augustil ja 4.augustil on kirikus jumalateenistusega kontsert. Sel aastal ei ole veel täpset statistikat tehtud, kui palju turiste saarel käinud on, ent üritusi ja vaatamist peaks Ruhnus kõigile jätkuma. Initsiatiiv ürituste tegemiseks Ruhnus on vallavanema sõnul tulnud nii saare elanikelt endilt kui väljastpoolt.

Järgmine samm turismi arendamisel on vaatamisväärsuste ja teede juurde viitade panemine. Sünteri sõnul saavad viidad üles siis, kui vastavad projektid on rahastuse saanud. Seejärel tuleb veel projekt ellu viia.



Meie Maa http://www.saarlane.ee/uudised/uudis.asp?newsid=26477&kat=1

Uudiste arhiiv