Тööd alustas Sillamäe reisiterminal

14.08.2006
Eilsest alustas Sillamäe Sadama territooriumil tööd uus reisiterminal, mis hakkab teenindama reisijaid Sillamäe-Kotka liinil. Reisiterminali valmimisse investeeris AS Silport Kinnisvara umbes 10 miljonit krooni.
"Reisiterminali avamine tähendab Sillamäe sadama jaoks uue etapi algust. Tänu terminalile on turistidel võimalik mugavamalt reisida ning piirivalvuritel ja tollitöötajatel paremini tööd teha," ütles ASi Silport Kinnisvara juhatuse liige Tõnis Seesmaa.

Seesmaa sõnul ei ole uus terminal ette nähtud ainult Sillamäe-Kotka laevaliini teenindamiseks. „Me lõime nii vajaliku infrastruktuuri rajamise näol võimalused ka teistele firmadele liinide avamiseks. Seda võib teha nii Tallinna kui ka Peterburi või mõnel teisel suunal.”

Tänu reisiterminalile on Sillamäe sadamas nüüd olemas mugavad ja soojad ruumid reisijatele. Peagi avatakse ka kohvik, Eesti Posti teeninduspunkt, suveniiride müügikoht ja valuutavahetuspunkt. Ruumi jätkub ka ühe pisikese kaupluse jaoks. Alates tänasest saab Sillamäe sadama reisiterminali Narva Line OÜ müügipunktist osta pileteid Sillamäe-Kotka liinile. Pileteid müüakse iga päev kella 8-14.

"Sillamäe sadamat läbivate reisijate arv kasvab pidevalt. Iga kuuga on reisijate arv Sillamäe-Kotka liinil kasvanud umbes 60 protsendi võrra. Kui juunis oli 1475 reisijat, siis juulis juba 2998. Sõiduautosid aga vastavalt 413 ja 702. Arvud näitavad, et käesoleva aasta alguses käivitunud laevaliin areneb jõudsalt,” lisas Seesmaa.

Regulaarne laevaliiklus käivitati Sillamäe ja Kotka vahel käesoleva aasta alguses.


http://www.pohjarannik.ee/modules.php?name=News&file=article&sid=3471

Uudiste arhiiv