Viljandimaa arendab miljoni eest turismi

22.08.2006
Turismiarendajad tõmbasid joone alla poolteist aastat tagasi alanud projektile, mis oli läbi aegade kalleim Viljandimaa tutvustamiseks korraldatud ettevõtmine.


Viljandimaa sai oma turismipotentsiaali tutvustamiseks ja rahvusvahelise turundustegevuse tõhustamiseks Euroopa Liidu PHARE programmilt 900 000 krooni. Ülejäänud osa enam kui miljonikroonise koguväärtusega projektist kandsid Viljandi Linnavalitsus ja Viljandimaa Omavalitsuste Liit.


«Sellise suurusega summat pole maakonnas varem turismi edendamisse korraga suunatud,» kõneles üks projekti autoreid, Viljandimaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Reevo Maidla. «Miljon krooni võimaldas väga palju ära teha. Eranditult kõik maakonna omavalitsused naudivad selle vilju oma välissuhtluses.»

Projekti käigus koostati infomaterjale, uuendati ja täiustati Viljandimaa kodulehekülge internetis ning tehti välisriikide turismikorraldajatele ja ajakirjanikele linna tutvustav ekskursioon. Projekti peamine sihtgrupp on potentsiaalsed välisturistid Soomest, Rootsist, Lätist, Poolast ja Saksamaalt.

Projektiga plaaniti suurendada piirkonna tuntust ja konkurentsivõimet, kasvatada väliskülaliste hulka ja pikendada turismihooaega. Kõigi osalenute arvates see ka õnnestus.

«Tegemist oli suurima sellelaadse projektiga, mis oli mõeldud otseselt piirkonda tutvustama,» rääkis Viljandi Maavalitsuse arenguosakonna juhataja Tõnis Korts. «Nüüd oleme kindlustatud maakonna tutvustamiseks vajalike materjalidega. Muu hulgas valmis ka paar professionaalselt tehtud videofilmi.»

Korts möönis, et Viljandimaa pole just turismiparadiis ning seetõttu peab turistide kohalemeelitamiseks rohkem vaeva nägema.

Viljandimaal on umbes 70 turismiettevõtet, mis teenindavad aastas ligikaudu 100 000 külastajat. Projektis osalenud on veendunud, et Viljandimaa turismi edenemine põhjustab kaugemas tulevikus teenindus- ja kaubandussektori arengut ning elatustaseme tõusu.

http://www.sakala.ajaleht.ee/220806/esileht/5022366.php

Uudiste arhiiv