Veerpalu ostis Karupesa hotelli

18.02.2004
“Oli huvitav pakkumine,” selgitab Andrus Veerpalu, miks ta investeeris Otepää suusastaadioni kõrval asuvasse Karupesa hotelli oma firma Anveer raha. Väidetavalt müüdi Karupesa 7 miljoni krooniga. Kui suure osa sellest maksis Veerpalu, suusataja ei ütle.
Suusatamise olümpiavõitja Andrus Veerpalu on ligi pool aastat müügis olnud Otepääl Tehvandil asuva Scandic Karupesa hotelli üks uusi omanikke, kirjutab SL Õhtuleht.
“Olen tõesti osanik, kuid rohkem ei tahaks tehingust veel rääkida,” on Veerpalu napisõnaline. Ta ei räägi summast, teistest osanikest ega tehingu toimumise täpsest ajast.
“Tahaksin hetkel keskenduda ainult suusatamisele,” ütleb Austrias treeniv Veerpalu ja nendib, et ei teagi täpselt, kui kaugele tehing on arenenud. Veerpalu räägiks hotelli ostust meelsamini suusahooaja lõpus.
“Otepääl on hotelle vähe ja tundus olevat hea pakkumine,” selgitab ta siiski, miks otsustas oma raha just suusastaadioni kõrval asuvasse seni Scandic hotelliketti kuulnud Karupesasse investeerida. “Eks suusaradade lähedus luges ka,” lisas ta.
"Väga tubli, et Veerpalu selle hotelli ostis,” rõõmustab Otepää vallavanem Aivar Nigol. Tema sõnul on hotell müügis olnud juba ligi pool aastat.

Nigoli sõnul on tegemist kaunis kohas ja heas piirkonnas asuva ehitisega, millel ta näeb suurt perspektiivi. Ta hindab sportlase valiku heaks äriprojektiks. Ka Nigol toonitab Karupesa lähedust suusastaadionile.

“Praegu on meie ülemused endised,” räägib Karupesa anonüümsust palunud juhataja. Naise sõnul pole seni muudetud veel ühtegi töölepingut ja majas on ikka üleval Scandici hotelliketi logod.” Arvan, et see on ennatlik versioon,” nendib ta.

Hotelli anonüümsust palunud administraator on Veerpalu tehingust rohkem teadlik: “Meile öeldi, et ei tohi seda uudist ajakirjanduses kommenteerida, asi on veel liiga värske.”

Väidetavalt maksis Scandic Karupesa hotell seitse miljonit krooni. “Usun, et see on reaalne summa,” kinnitab maja väärtust Pindi Kinnisvara maakler Kristian Kahre.

“Rahast ega kuupäevadest ma ei räägi,” on Veerpalu lõpuni napisõnaline. Kas hotelliostust võib eeldada, et kavatsete tippspordist loobuda?

“Ei usu, et see just seda tähendab. Aga tõsi on, et mõtlen juba mingil määral ka tuleviku peale,” ütleb sportlane.

Seda, et Veerpalu mõtleb tulevikule, näitab ka tema 2002. aasta oktoobris loodud firma, OÜ Anveer. See kinnisvara-, kaubandus-, konsultatsiooni-, spordiürituste korraldamise ettevõte kuulub 100 protsenti Andrus Veerpalule, firma aadress on Veerpalu Otepää kodu.

Otepää linna külje all asuv Karupesa ehitati 1996. aastal, hotelli ehitus maksis kaheksa miljonit krooni. Majas on 29 tuba, mis mahutavad kokku 65 külalist. MK-etapi ajal elab seal suurem osa maailma suusatippudest.

Delfi

Uudiste arhiiv