Turismikonverents paneb Eesti turismiarendajad kohalikega väitlema

19.09.2006
Detsembri alguses toimuval Ida-Virumaa turismikonverentsil veetakse turismiarendajaid Sepo Seemani ja Venno Loosaare juhendamisel läbi maakonna, küpsetatakse lõkkel eesti toitu ja pannakse Eesti turismiarenduse tipud kohalikega väitlema.

Kahepäevase turismikonverentsi esimesel päeval veetakse konverentsil osalejaid mööda Ida-Virumaa mõisaid, kirikuid, muuseume, loodusobjekte ja ettevõtteid. Ekskursioone teevad suvel televisiooni vahendusel Eestis reisimist propageerinud Sepo Seeman ja Venno Loosaar.
Esimese päeva õhtul propageeritakse koos põllumajandusministeeriumiga eesti toitu. Toidu küpsetamine toimub õues. Ida-Viru maavanem Ago Silde lubas, et toitu on valmistamas Eesti tippkokad, kes teevad süüa väljas ja kasutavad selleks ka elavat tuld.

Konverentsi teine päev toimub Jõhvi kontserdimajas ning seal pannakse turismiarendajad väitlema. Nii näiteks on Tiit Vähi väitlusvastaseks Rein Kilk ning teemaks sadamad ja mõisad. Toila sanatooriumi omanik Sulev Reelo saab endale vastaseks Haapsalu endise linnapea ja sanatooriumiomaniku Urmas Suklese ning teemaks on sanatooriumid ja hotellid. Virumaa Muuseumide juht Ants Leemets, Narva muuseumi eesotsas olev Andres Toode ning Eesti Kontserdi juht Aivar Mäe väitlevad muuseumide ja kontsertide teemadel.

Hiiumaal surfivõimalused loonud Paap Kõlar väitleb põhjaranniku ja Peipsi teemadel, restoranide omanik Dmitri Demjanov ning protokolli- ja etiketispetsialist Tiina Tšatšua vastu astuvad Kalvi mõisa peakokk Vello Kiviberg ja hotelli Saka Cliff juhtiv Terje Bürkland ning nende teemaks on toitlustamine.

Lõpuks räägivad veel Heiti Hääl ja Tiit Vähi uutest turismiideedest Ida-Virumaal. Väitlusi juhib Raul Rebane.

Ago Silde kinnitusel tahetakse turismikonverentsile kaasata nii need firmad, kes siia turiste toovad, kui ka need, kes siin teenuseid pakuvad, aga ka teiste regioonide ja riikide turismiga seotud inimesi. Maavanem loodab, et lisaks firmajuhtidele ja hotelliomanikele tuleb konverentsile ka neid inimesi, kes ettevõtetes töötavad. "Just selles osas, mis puudutab eesti toidu propageerimist ning kus on kohal Eesti tippkokad ja baarmenid, ootaks teenindajate osavõttu – neile oleks see praktiliseks õppeks," rääkis Silde.

http://www.pohjarannik.ee/modules.php?name=News&file=article&sid=3727

Uudiste arhiiv