Maailma esimene puhkekeskus ookeani põhjas

12.01.2007
Juba ülehomme saab veebilehel www.poseidonresorts.com asuda broneerima endale kohta maailma esimesse veealusesse luksulikku puhkekeskusesse.

Tegu pole pelgalt Fiji saare lähistel laguuni põhja rajatavate luksussviitidega, vaid terve puhkekompleksiga, kuhu kuuluvad ka restoranid, baarid ja vabaajakeskus. Ehitustööd on juba alanud ja keskus avab uksed 2009. aasta algul.

Nädalase puhkepaketi hinnaks kujuneb esialgsete kalkulatsioonide kohaselt 11 500 eurot (u 179 400 krooni) ning see annab võimaluse neljaks ööks ookeani põhjas ja kaheks ööks saarel asuval üliluksuslikus hotellis.

Kakskümmend neli veealust sviiti kujutavad endast üleni klaasist batüskaafi-kujulisi avaraid eluruume, kus muude mugavuste nimekirjast ei puudu ka mullivann. Luksuslikem neist, 32-ruutmeetrine, on saanud nime kapten Nemo veealuse uurimislaeva Nautilus järgi.

Kõige eksootilisem on aga elu ise keset ookeani avarusi, uskumatult rikkaliku ning värvikireva floora ja fauna keskel, kuhu külalised laskuvad klaasist liftiga. Esimese tuhande külastaja nimed jäädvustatakse ajalukku kahel spetsiaalsel monumendil: üks palmisaarel, teine ookeani põhjas.

http://www.postimees.ee/120107/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/238695.php?r=

Uudiste arhiiv