Beer House pakub stiilipuhast õllekultuuri

08.03.2007
Eesti ainus kohapeal pruulitavat õlut pakkuv restoran Beer House avas hiljuti saksamaist õlletänavat meenutava lõbusa saali. Tänav on detailideni viimistletud – nööril kuivab pesu, korstna otsas liigutab sabasulgi vares.

Põlvpüksid jalas Ettekandjad on Beer House`is vahvalt riides – naised kannavad seelikuid, mehed kelmikaid põlvpükse ja põlvikuid. Teenindajad oskavad hästi soovitada, suheldes omamehelikult.

Kui enamjaolt 100 ja 200 krooni vahele jäävad hinnad tunduvad liiga kallid, saab valida ka 45-kroonise päevaprae või 35-kroonise päevasupi.

Suupistete seas jääb silma toite, mille puhul tekib kahtlusi, et kas see ikka süüa kõlbab, näiteks seakõrvad või kanapugud. Võtsimegi proovimiseks krõbedad seakõrvad küüslaugusoustiga (55 kr). Lauale toodi suupiste, mis oli kaugel millestki ebameeldivast. Loomulikult ei jätnud me proovimata kesvamärjukest.

Valisime Beer House Premiumi, Märzen Speziali ja Medovar Honey (0,5 l 40 kr). Esimene oli kõige kangem, teine täidlane ja hea mahe, kolmas osutus aga meie lemmikuks. Meeõlu oli ühtlasi magus ja veidi mõrkjas, mesi andis joogile huvitava pehmuse ja siidisuse.

Toidud on Beer House’is isuäratavalt serveeritud ning portsud suured. Tandoori kanafilee grillitud Vahemere juurviljade ja koorekastmega (130 kr) – maitsva kanafilee kõrval oli rohkelt köögivilja ja koorega kartulitest küpsetatud huvitavaid sektoreid.

Ulukilihast majavorst kartuli-metsaseenetaskuga, peedimädarõikamoussee ja sinepikaste jõhvika-balsamico karamelliga (165 kr) kujutas endast kaht hiigelsuurt vorsti ja kartulitaskut. Vorst oli küll tükiline, ent väga mahlane ja parajalt maitsestatud.

Murakatega magusroog Muskaadi ja kaneeliga küpsetatud pardikoib ürdijuustu kroketiga pikantse «Borši» pesas pohlakastmega (180 kr) eritas mõnusat vürtsikat hõngu.

Pardikoib tundus küll silmaga vaadates liiga krõbe, kuid osutus maitses siiski täiesti parajaks. Kaneel ja muskaat andsid roale mõnusa meki ja võtsid ära pardiliha veidi harjumatu maitse.

Eine lõpetuseks valisime õllest valmistatud Dunkles Brülee (60 kr), portsjon tundus algul liiga väike, ent maitses nii täidlaselt, et rohkem polekski tahtnud.

Magustoidu põhjast leidsime ülimagusale roale veidi hapukust lisavaid murakaid. Beer House’i tasub külastada kindlasti õllesõpradel ja just neil, kes ihkavad veeta aega stiilipuhast õllekultuuri pakkuvas paigas.

Omapäratute pubide ja baaride rohkuses on sellise paiga olemasolu igati tänuväärne ja tervitatav.

Beer House Tallinnas Dunkri 5, avatud P–N 10–24, R–L 10–02.

menüüst:

• Wokitud sinikarbid vürtsika tomatikastmega, 85 kr
• Krõmpsseakõrva terriin vürtsika punasibulasalatiga, 49 kr
• Mehine Pilsneri supp ubade ja suitsukanaga, 45 kr
• Bratwurst Märzeni hapukapsaga,küpsetatud kartuli ja sinepikastmega, 60 kr
• Põdraliharull, seenesalat, jõhvika-rosmariini kaste, 250 kr
• Õlle-meekook pohlakastmega, 45 kr

Foto: Mihkel Maripuu


http://www.tarbija24.ee/080307/esileht/olulised_teemad/tarbija24/toit/248775.php

Uudiste arhiiv