Pühapäeval, 27. aprillil paneb Jazzkaare kevadfestivalile kena punkti Rootsi üks edukamaid artiste JOSÉ GONZALEZ

18.02.2008
Pühapäeval, 27. aprillil paneb Jazzkaare kevadfestivalile kena punkti Rootsi üks edukamaid artiste JOSÉ GONZALEZ, tegemist on ühtlasi üritustesarja Jazz’n’Motion 9. kontserdiga.
Erikülalisena astub üles New Yorki bänd Death Vessel.

José Gonzalez on Argentiina päritolu Rootsis sündinud laulja-lugudekirjutaja, kes ülemaailmse tuntuse pälvis paar aastat tagasi ka Eesti teleekraanidele jõudnud Sony Bravia reklaamiga, mille tunnusmeloodiaks oli Gonzaleze kaver Rootsi bändi the Knife loost “Heartbeats”. Reklaam köitis vaatajate tähelepanu hüpnotiseeriva aegluubis-pildiga: 250 000 värvilist palli mööda San Francisco tänavaid põrkamas-hõljumas, taustaks intiimne, kuid sisemise põlemise ja kirega laul, mille saateks akustiline kitarr. Reklaamist sai alguse Gothenburgi poisi José Gonzaleze edulugu, mille üle tunneb uhkust kogu Rootsi muusika-industry.

NB!!! MEIL ON KIIREMATELE FBI CONCERTCLUBI LIIKMETELE SUPERPAKKUMINE – PILETID VAID 295 KROONIGA! PEA AGA MEELES – SOODUKAID ON VÄGA PIIRATUD KOGUSES!

Lisainfo:

Gonzaleze esikalbum “Veneer” müüs plaatinaplaadi staatusesse intiimsete, akustilisel rütmikitarril saadetud indie-lugudega, mis peegeldavad tema mõjutusi bossa novast, klassikalisest muusikast ja joy-divisionlikust post-pungist – vaiksed sügisesed indie-pop magamistoa-lood, milles eriline tundlik intiimsus – nagu istuks ta su kõrval ja laulaks vaid sulle. Võrreldud on teda Nick Drake’i, Elliot Smithi, Paul Simoni ja John Martyniga. Oma lemmiklauljas on José ise nimetanud kuuba protestilaulikut Silvio Rodriquez’t. Jose tunnusmärk on klassikaline soolokitarr ja pehmed vokaalmeloodiad. Suurem osa plaadimaterjalist on José enda kirjutaud, sinna hulka kuuluvada aga ka kaverid lugudest nagu Joy Divisioni “Love will tear us apart”, Kylie Minogue “Hand on your heart” ja Massive Attacki “Teardrop”.

Vokalistina on Gonzalez osalenud elektroonilise muusika superstaaride Zero7 ja Savath & Savalas plaatidel, teinud koostööd Soome DJ Jori Hulkkoneniga ja teda on sämplinud Briti hip-hop artist Plan B.

José tuleb Eestisse esmakordselt oma uue plaadi “In our Nature” euroopa-tuuri raames, mille ametliku soojendusesinejana on ka Tallinna kontserdiks kinnitatud neo-folk bänd DEATH VESSEL Brooklynist, NY’ist. Tegemist kriitikute lemmikuga, kes tuuritanud bändidega nagu Iron & Wine ja Low. Peagi on Death Vesselsilt oodata ka uut plaati plaadifirma alt Sub Pop.

Piletid kontserdile on müügil kõigis Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides ning Statoili teenindusjaamades üle Eesti hinnaga 395 krooni.
Kontsert toimub pühapäeval, 27. aprillil Club Hollywoodis algusega 17:00

Jazzkaarel astuvad üles veel: Avishai Cohen, Jaguar, Al Di Meola, Roy Ayers jpt. www.jazzkaar.ee
Jazz’n’Motion on toonud Eestisse artiste nagu Roisin Murphy, Matthew Herbert Big Band, Gotan Project, the Cinematc Orchestra, Jaga Jazzist.


TULEVASED KONTSERDID:

16. märts :: RIHANNA @ Saku Suurhall
27. aprill :: JOSÉ GONZÁLEZ @ Club Hollywood
01. juuli :: AVRIL LAVIGNE @ Saku Suurhall

Uudiste arhiiv